Hastelloy

Hastelloy is een materiaal dat beschikt over uitzonderlijke eigenschappen als het gaat over bestendigheid tegen corrosie. Dit is ook bij hoge temperaturen en chemische zuren. Hastelloy wordt veelvuldig gebruikt in de proces- en chemische industrie. Dit doordat er een zeer goede bestendigheid is tegen put-, spleet- en spanningscorrosie bij hoge en lage temperaturen. Dit is zowel in oxiderende als reducerende milieus.

Mail direct Vraag een offerte aan

Samenstelling van Hastelloy

Hastelloy is een legering die bestaat uit nikkel, kobalt, chroom molybdeen, wolfram en ferro. Molybdeen is hier een belangrijk component welke bescherming bied tegen plaatselijke corrosie. Twee soorten zijn Hastelloy C22 (UNS N06022, 2.4602) met o.a. 56% nikkel, 22% chroom en 13% molybdeen, 3% IJzer, 2,5% kobalt en Hastelloy C276 (UNS N10276, 2.4819) met o.a. 57% nikkel, 2.5% kobalt, 16% chroom, en 16% molybdeen en 5% ijzer.

hastelloy
Lorch

Hastelloy lassen

Hastelloy is goed lasbaar, echter vergt het wel wat meer ervaring en inzicht met lassen als standaard RVS304 en RVS316. Door de ruime laservaring van HenF kunnen wij hier goed mee overweg. We hebben zowel bedrijfslascertificaten (LMK) als ook individuele lassers met certificaten (LK) voor het lassen van dit materiaal. Denk aan bijvoorbeeld Hastelloy C22, Hastelloy C276 (2.4819) en de anderen welke tot groep 43 behoren. Wij lassen ook RVS tanks.

Kan HenF een RVS tankbouw op maat maken?

Ja, wij bouwen alle RVS tanks op maat bij HenF. Al onze constructies en machinebouw zijn maatwerk, ook van onze roestvrij staal drukvaten. Wij waarborgen onze kwaliteit door na de installatie van iedere RVS tank röntgenfoto’s te maken van het eigen laswerk. Wilt u een ontwerp aanvragen voor een RVS tank of RVS drukvat op maat? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat is Hastelloy?

Hastelloy is een materiaalsoort dat tegen hoge temperaturen (tot 1100 graden Celsius) bestand is. Daarom is Hastelloy uitermate geschikt voor onderdelen van werktuigen en machines die hoge temperaturen moeten kunnen verdragen. Daardoor wordt het materiaal veelal gebruikt in de proces- en chemische industrie. Hastelloy is een stelliet, dit houdt in dat het een op kobalt gebaseerde legering is. De legering bestaat uit nikkel, kobalt, chroom molybdeen, wolfram en ferro (ijzer).

Wat is het verschil in TiG en MiG / MaG RVS lassen?

Het grootste verschil in RVS lassen MiG, TiG lassen RVS en MaG RVS lassen is het type lasdraad en de lasmethode die wordt gebruikt, waarbij MiG gebruik maakt van een draad die automatisch wordt gevoed, TiG met een niet-smeltende elektrode wordt gelast en MaG met een smeltende draad wordt gelast.

Voor welke branches produceert HenF een RVS drukvat?

De RVS drukvaten die wij produceren worden voornamelijk ingezet in de voedingsmiddelenindustrie, farmaceutische industrie en de petrochemische industrie. Zo maken wij bijvoorbeeld constructies en machines voor bakkerijen waar roerwerken gewenst zijn. En produceren wij boilervaten voor wasserijen. Voor de chemische en procesindustrie vervaardigen we dan weer veel proces- en reactievaten.

Tanks en onderdelen van Hastelloy

Dankzij onze certificeringen en onze vaste samenwerking met het TÜV, zijn wij in staat om diverse toepassingen en producten te ontwikkelen van Hastelloy. Dit zijn onder andere diverse onderdelen, warmtewisselaars, drukvaten of druktanks. Dit gebeurt altijd onder NEN-EN13445. De engineering en ontwerponderzoeken van dergelijke vaten is ook iets wat wij voor u kunnen verzorgen.

Hoge kwaliteit bij HenF

  • Wij waarborgen onze kwaliteit;
  • Maken röntgenfoto’s van het eigen laswerk voor kwaliteitswaarborging (wij zijn hier uniek in);
  • Volledige traceerbaarheid van producten;
  • Beschikken over lascertificaten;
  • Specialist in roestvast staal oplossingen.

Vraag een offerte aan

Vraag direct een offerte aan voor onze toepassingen en producten van Hastelloy. Indien u meer informatie wenst, kunt u ook contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord. U neemt contact met ons op door te bellen naar +31 544 356 080 of e-mail naar info@henf.nl.

Bel direct Vraag een offerte aan