Roestvast staal

Roestvast staal kent veel vaste voordelen

Roestvast staalToen roestvast staal in 1912 werd uitgevonden kon men niet bevroeden hoeveel mogelijkheden er waren voor deze bijzondere legering met een hoog chroomgehalte. In het begin maakte vooral de chemische industrie dankbaar gebruik van de voordelen van roestvast staal. Andere branches volgden echter snel.

Welke roestvast staal eigenschap is voor u van belang     

Vandaag de  dag zijn veel gebruiksartikelen en constructies uitgevoerd in roestvast staal (RVS). Dat is ook geen wonder. Met hedendaagse bewerkingstechnieken laat roestvast staal zich goed knippen, lassen, vervormen, frezen en construeren. Roestvast staal is slijtvast, kent bijzondere glij-eigenschappen en is buitengewoon hittebestendig. Bij normaal gebruik vertoont roestvast staal geen corrosieverschijnselen. Sommige soorten roestvast staal zijn zelfs in de meest zure en  basische omgevingen onaantastbaar. Ideale producteigenschappen voor gebruik in de meest uiteenlopende branches. 

Ook voor uw branche of industrie

HenF Lichtenvoorde heeft veel ervaring met het produceren van onderdelen en halffabricaten voor de voedingsmiddelenindustrie, chemische en farmaceutische industrie, zuivelindustrie, transportmiddelenindustrie, scheepsbouw,marine en offshorekoelapparatuur, warmtepompen, warmtewisselaars, warmteterugwinningsystemen, keukenapparatuur, bevestigingsartikelen en appendages.

Roestvast staal kent meer aangename eigenschappen

Roestvast staalRoestvast staal biedt nog veel meer voordelen:

 • Eenvoudig te verwerken in constructies en met speciaal gereedschap gemakkelijk te knippen, lassen, vervormen en frezen.
 • Duurzaam toepasbaar in de meest voorkomende zure en basische milieus door de hoge corrosieweerstand.
 • Oppervlak slechte voedingsbodem voor micro-organismen en daardoor bijzonder geschikt voor ruimten met strenge hygiënische eisen.
 • Hoge temperaturen hebben nauwelijks tot geen invloed op de legering van chroom en nikkel.
 • Roestvast staal serie 300 - met austenitische structuur – is ongevoelig voor temperatuurverschillen van zeer heet tot ver beneden vriespunt.
 • Eigentijdse uitstraling door glimmend of mat oppervlak dat zich gemakkelijk laat reinigen en daardoor langer intact.
 • Economisch interessant door waardebehoud op lange termijn.

Duplex roestvast staal voor dubbele zekerheid

Petrochemie en offshore stellen hoge eigen aan corrosievastheid en sterkte. Hetzelfde geldt voor de constructies van gebouwen en machines voor de voedingsmiddelen- en papierindustrie. Duplex roestvast staal, met de structuur van ferriet en austeniet, is dan een uitstekend alternatief voor RVS 1.4404 (316L). Kenmerken van duplex roestvast staal zijn onder meer:

 • Beter bestand tegen de combinatie zout en warmte.
 • Hoge rekgrens: meer dan het dubbele van de standaard kwaliteit RVS 1.4404.
 • Lage uitzettingscoëfficiënt.
 • Betere weerstand tegen spanningscorrosie en ferro­magnetisch gedrag door de hoeveelheid ferriet in de microstructuur.
 • Matige omvormbaarheid.
 • Bij lage temperaturen gaat de breukovergang van taai naar bros.

Polijsten, slijpen en andere nabehandelingen

PolijstenRoestvast staal laat zich prima nabehandelen. HenF Lichtenvoorde heeft de mogelijkheid in eigen huis roestvast staal handmatig te polijsten of te slijpen in de juiste RA - waarde (μm). Een hele kunst op zich. Een lage oppervlakte ruwheid zorgt niet alleen voor een fraai uiterlijk, maar ook voor minder contaminatie en betere reinigbaarheid. Slijpen, beitsen en stralen verzorgen we graag voor u.

HenF Lichtenvoorde last lastig Duplex roestvast staal als geen ander

Onze vakbekwame tig-lassers lassen verbindingen die qua weerstand tegen corrosie en mechanische eigenschappen, overeenkomen met het basismateriaal. Dat doen weinigen ons na. Maar HenF Lichtenvoorde heeft nog meer ijzers in het vuur. Een goed oog voor uw specifieke wensen leidt dan ook meestal tot verrassende innovaties en technische hoogstandjes.

SlijpenCertificeringen en kwalificaties

HenF Lichtenvoorde is gecertificeerd en gekwalificeerd door een aantal onafhankelijke organisaties. Zo zijn onze lassers LK-gekwalificeerd en werken conform de beschrijvingen in onze lasmethodekwalificatie (LMK).

Het leveren van uitmuntende kwaliteit is een absolute eis van onze opdrachtgevers. Zij zien dat terug in de producten die wij leveren en aan de wijze waarop wij met hen samenwerken.

 

HenF Lichtenvoorde is als volgt gekwalificeerd

 • EN 15614-1
 • ASME IX
 • LMK

Overzicht van onze certificaten: 

 • PED drukhoudende toestellen
 • Nobo Notified Body Services Lloyd’s Register
 • EH Occupational Health
 • STEK
 • TÜV

Van roestvast staal onderdeelVan roestvast staal onderdeel….

Bij HenF Lichtenvoorde maken we de meest uiteenlopende onderdelen in roestvast staal zoals trommels, afsluiters, uitlopen, verloopstukken, profielen, frames, leidingen, beugels, handvatten, afschermbeugels, trechters, silo’s, waterbakken enzovoort.

…. tot halffabricaat

Daarnaast produceren we voor u halffabricaten voorwaterbehandelingsapparatuur, druktanksmobiele airco’swarmteterugwinningapparatuur en skids. Stuk voor stuk staaltjes van puur vakmanschap in de hoogstaande kwaliteit die u van ons mag verwachten. Desgewenst verzorgen we ook de montage van het leidingwerk en bouwen en installeren we terplekke de complete installatie.

Bel mij terug Offerte aanvragen