Hastelloy

Hastelloy is een materiaal dat beschikt over uitzonderlijke eigenschappen als het gaat over bestendigheid tegen corrosie, ook bij hoge temperaturen en chemische zuren. Hastelloy wordt veelvuldig gebruikt in de proces- en chemische industrie door de zeer goede bestendigheid tegen put-, spleet- en spanningscorrosie bij hoge en lage temperaturen in zowel oxiderende als reducerende milieus.

Mail direct Vraag een offerte aan

Samenstelling van Hastelloy

Hastelloy is een legering die bestaat uit nikkel, kobalt, chroom molybdeen, wolfram en ferro. Molybdeen is hier een belangrijk component welke bescherming bied tegen plaatselijke corrosie. Twee voorname soorten zijn Hastelloy C22 (UNS N06022, 2.4602) met o.a. 56% nikkel, 22% chroom en 13% molybdeen, 3% IJzer, 2,5% kobalt en Hastelloy C276 (UNS N10276, 2.4819) met o.a. 57% nikkel, 2.5% kobalt, 16% chroom, en 16% molybdeen en 5% ijzer.

hastelloy

Gecertificeerd lassen van Hastelloy

Hastelloy is goed lasbaar, echter vergt het wel wat meer ervaring en inzicht met lassen als standaard RVS304 en RVS316. Door de ruime laservaring van HenF kunnen wij hier goed mee overweg. We hebben zowel bedrijfslascertificaten (LMK) als ook individuele lassers met certificaten (LK) voor het lassen van dit materiaal. Denk aan bijvoorbeeld Hastelloy C22, C276 (2.4819) en de anderen welke tot groep 43 behoren.

Tanks en onderdelen

Dankzij onze certificeringen en onze vaste samenwerking met het TÜV zijn wij in staat om verschillende onderdelen, warmtewisselaars, drukvaten of druktanks te bouwen onder PED 2014/68/EU in Hastelloy.

Ontwerp Hastelloy drukvaten

De engineering en ontwerponderzoeken van dergelijke vaten is ook iets wat wij voor u kunnen verzorgen.

Mail direct Vraag een offerte aan