Hastelloy

Hastelloy is een materiaal dat beschikt over uitzonderlijke eigenschappen als het gaat over bestendigheid tegen corrosie, ook bij hoge temperaturen en chemische zuren. Hastelloy wordt veelvuldig gebruikt in de proces- en chemische industrie door de zeer goede bestendigheid tegen put-, spleet- en spanningscorrosie bij hoge en lage temperaturen in zowel oxiderende als reducerende milieus.

Mail direct Vraag een offerte aan

Samenstelling van Hastelloy

Hastelloy is een legering die bestaat uit nikkel, kobalt, chroom molybdeen, wolfram en ferro. Molybdeen is hier een belangrijk component welke bescherming bied tegen plaatselijke corrosie. Twee voorname soorten zijn Hastelloy C22 (UNS N06022, 2.4602) met o.a. 56% nikkel, 22% chroom en 13% molybdeen, 3% IJzer, 2,5% kobalt en Hastelloy C276 (UNS N10276, 2.4819) met o.a. 57% nikkel, 2.5% kobalt, 16% chroom, en 16% molybdeen en 5% ijzer.

hastelloy

Gecertificeerd lassen van Hastelloy

Hastelloy is goed lasbaar, echter vergt het wel wat meer ervaring en inzicht met lassen als standaard RVS304 en RVS316. Door de ruime laservaring van HenF kunnen wij hier goed mee overweg. We hebben zowel bedrijfslascertificaten (LMK) als ook individuele lassers met certificaten (LK) voor het lassen van dit materiaal. Denk aan bijvoorbeeld Hastelloy C22, C276 (2.4819) en de anderen welke tot groep 43 behoren.

Tanks en onderdelen

Dankzij onze certificeringen en onze vaste samenwerking met het TÜV zijn wij in staat om verschillende onderdelen, warmtewisselaars, drukvaten of druktanks te bouwen onder PED 2014/68/EU in Hastelloy.

Ontwerp Hastelloy drukvaten

De engineering en ontwerponderzoeken van dergelijke vaten is ook iets wat wij voor u kunnen verzorgen.

Mail direct Vraag een offerte aan

Kan HenF een RVS tankbouw op maat maken?

Ja, wij bouwen alle RVS tanks op maat bij HenF. Al onze constructies en machinebouw zijn maatwerk, ook van onze RVS drukvaten. Wij waarborgen onze kwaliteit door na de installatie van iedere RVS tank röntgenfoto’s te maken van het eigen laswerk. Wilt u een ontwerp aanvragen voor een RVS tank of RVS drukvat op maat? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat is Hastelloy?

Hastelloy is een materiaalsoort dat tegen hoge temperaturen (tot 1100 graden Celsius) bestand is. Daarom is Hastelloy uitermate geschikt voor onderdelen van werktuigen en machines die hoge temperaturen moeten kunnen verdragen. Daardoor wordt het materiaal veelal gebruikt in de proces- en chemische industrie. Hastelloy is een stelliet, dit houdt in dat het een op kobalt gebaseerde legering is. De legering bestaat uit nikkel, kobalt, chroom molybdeen, wolfram en ferro (ijzer).

Wat is het verschil in TiG en MiG / MaG RVS lassen?

Het grootste verschil in TiG en MiG / MaG RVS lassen is: werkt het wel of niet met afsmeltende elektroden? De TiG techniek werkt met niet-afsmeltende elektroden, terwijl de MiG / MaG techniek werkt wel met afsmeltende elektroden. Daardoor kunnen wij met TiG RVS lassen hele dunne materialen lassen. De MiG / MaG lastechniek is daardoor juist heel snel met grote oppervlakten lassen.

Voor welke branches produceert HenF een RVS drukvat?

De RVS drukvaten die wij produceren worden voornamelijk ingezet in de voedingsmiddelenindustrie, farmaceutische industrie en de petrochemische industrie. Zo maken wij bijvoorbeeld constructies en machines voor bakkerijen waar roerwerken gewenst zijn. En produceren wij boilervaten voor wasserijen. Voor de chemische en procesindustrie vervaardigen we dan weer veel proces- en reactievaten.