Procesindustrie

In de procesindustrie wordt veel gebruikgemaakt van chemische, biochemische, mechanische en/of fysische stoffen tijdens het productieproces. Dit noemen we ook wel de procesindustrie. In de procesindustrie worden deze stoffen verwerkt tot product of halffabricaat. De procesindustrie bestaat uit veel verschillende deelbewerkingen in verschillende processen.

Om deze processen snel en veilig te laten verlopen, zijn hoogwaardige onderdelen nodig. Deze onderdelen moeten bijvoorbeeld bestand zijn tegen hoge temperaturen en corrosie. HenF Lichtenvoorde heeft jaren aan ervaring in het fabriceren van roestvaststalen maatwerkproducten en onderdelen voor verschillende procesindustrieën. Vraag een offerte aan.

Hoogste kwaliteit onderdelen in de procesindustrie

Procesinstallaties in de procesindustrie moeten voldoen aan de allerhoogste kwaliteits-, milieu- en veiligheidseisen. U kunt op ons rekenen als uw betrouwbare leverancier van roestvaststalen onderdelen en halffabricaten voor de procesindustrie. We fabriceren producten van de hoogste kwaliteit, ontworpen in gezamenlijk overleg en tot in de kleinste details zorgvuldig uitgewerkt voor uw specifieke behoeften. Onze vakmensen en gecertificeerde lassers zorgen met uiterste precisie voor de productie, waarbij ook röntgenfoto's worden gemaakt om de kwaliteit van ons laswerk te waarborgen. Met deze aanpak bent u altijd verzekerd van het beste eindresultaat.

De stofstromen in de procesindustrie

In de procesindustrie zijn er verschillende soorten stofstromen die door de productieprocessen stromen. Er zijn grofweg 6 stofstromen waarvoor hoogwaardige onderdelen van belang zijn in de procesindustrie:

 • Grondstoffen: De grondstoffen waarvan producten worden gemaakt, dienen als input voor een productieproces
 • Halffabricaten: Een bewerkte grondstof die laten nog verder moet worden verwerkt tot eindproduct
 • Hulpstoffen: Stoffen die niet in het product zelf voorkomen maar nodig zijn voor de bewerking. Dit omvat bijvoorbeeld stoom, koelwater en elektriciteit.
 • Afvalstoffen: Afvalstoffen zonder economische waarde die vaak wel moeten worden verwerkt zoals afvalwater, rookgassen en restmaterialen.
 • Bijproducten: In de procesindustrie ontstaan er soms bijproducten naast het beoogde eindproduct die een restwaarde hebben.
 • Tussenproducten: Tijdens het productieproces ontstaan soms tussenproducten die tijdelijk moeten worden opgeslagen om later in het proces verder verwerkt te worden.

Roestvaststalen maatwerkproducten

Met meer dan 20 jaar ervaring in het maken van roestvaststalen maatwerkproducten voor de procesindustrie is HenF Lichtenvoorde een specialist in roestvaststalen oplossingen. Van onderdelen en halffabricaten tot waterbehandeling en koeltechnieken, allemaal op maat gemaakt met de beste materialen zoals RVS en duplex. Niet alleen voor de procesindustrie, maar ook voor andere maakindustrieën. Wij beschikken over een veelzijdig en modern machinepark met de beste machines. Hiermee produceren wij onderdelen die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.

Wij hebben ervaring in onderstaande procesindustrieën:

 • Aardgaswinning
 • Chemie, inclusief kunstmest, kunststoffen en plastics
 • Farmaceutische industrie
 • Oleochemie
 • Papierfabricage
 • Verfindustrie

RVS drukvaten

HenF fabriceert onder andere RVS drukvaten op maat voor de procesindustrie. Onze drukvaten en expansievaten zijn te verkrijgen in verschillende soorten materialen zoals duplex, superduplex en Hastelloy. Al onze drukvaten worden op aanvraag geproduceerd volledig naar uw wens.

RVS tanks

Wij fabriceren tevens RVS tanks op maat voor de procesindustrie. Wij fabriceren onze tanks onder andere in Hastelloy, een materiaal dat bestendig is tegen corrosie, hoge temperaturen en chemische middelen. Onze RVS drukvaten en tanks zijn hiermee zeer geschikt voor tal van toepassingen in de procesindustrie.

Neem contact met ons op

Bent u op zoek naar RVS drukvaten, RVS tanks of andere onderdelen voor de procesindustrie? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Heeft u vragen over onze diensten voor de procesindustrie? Mail ons dan direct door een e-mail te sturen naar info@henf.nl of het contactformulier in te vullen.

Direct mailen Offerte aanvragen