RVS drukvat

Nieuw RVS drukvat nodig? HenF fabriceert RVS drukvaten, tanks en expansievaten voor een grote diversiteit aan toepassingen. Wij maken de vaten op maat voor fabrikanten, producenten en industrieën. De vaten die wij produceren zijn te krijgen in diverse soorten materialen. Tevens produceren wij drukvaten in soorten als duplex, superduplex, Hastelloy.

U kunt uiteraard ook zelf een RVS drukvat laten ontwerpen en vervaardigen bij ons. Dit gebeurd altijd onder PED 2014/68/EC. Wij kunnen zowel seriematige tanks onder module II A1 ontwerpen, maar specials in PED CAT3 B1 zijn ook geen enkel probleem. Wij ontwerpen en vervaardigen uw rvsdrukvaten op aanvraag, wij kunnen dit uitvoeren conform verschillende normen bijvoorbeeld NEN-EN 13445 of ASME. Of het nu gaat over seriematige of one off productie wij denken graag mee.

Mail direct Vraag een offerte aan

RVS drukvaten voor diverse doeleinden

Wij maken drukvaten die kunnen worden ingezet in verschillende branches. De drukvaten die wij produceren worden vooral ingezet in de voedingsmiddelenindustrie, farmaceutische industrie en de petrochemische industrie.

Zo maken wij regelmatig constructies en machines die geschikt zijn voor bakkerijen waar roerwerken veel gewenst zijn. Voor de bierindustrie maken we met regelmaat fermentatietanks en evenementenbier installaties. Voor wasserijen produceren wij veelal boilervaten en voor de chemische- en procesindustrie produceren wij veel proces- en reactievaten. Daarnaast hebben wij veel ervaring in de vervaardiging van RVS watertanks voor de water behandelingsindustrie.

Tanks

Waarvoor dient een RVS drukvat?

Een drukvat van RVS dient voor het beperken van drukveranderingen in een met vloeistof gevuld systeem. In een expansievat bevinden zich twee compartimenten. Door middel van een membraan worden deze gescheiden. Wij leveren zowel een staand drukvat als een liggend drukvat. Ook produceren wij een RVS drukvat met diafragma. De bovenkant van het membraan is dan voorzien van lucht en aan de onderkant is ruimte voor water.

Er zijn talloze mogelijkheden beschikbaar bij HenF. Op het gebied van literinhoud, afmetingen en druk zijn er diverse opties. Zo fabriceren wij bijvoorbeeld een RVS drukvat van 5, 10, 100, of 200 liter voor u. De vaten worden altijd geproduceerd volgens EN 13445. Dit is de Europese ontwerpcode voor drukvaten van zowel RVS als staal.

Lascertificaten en keuringen

Wij beschikken over een grote diversiteit aan ISO en ASME lascertificaten (LMK en LK). Zo zijn we voldoende gekwalificeerd om onder andere Hastelloy, RVS304, RVS316 en andere RVS soorten in verschillende diktes te lassen.

Wij leveren op maat gemaakt laswerk.* Onze ervaren lassers kunnen zeer gedetailleerde tot extreem grote oppervlakten en volumes professioneel lassen. Wilt u meer informatie ontvangen over de diverse bewerkingen en oplossingen die wij kunnen bieden? Neem dan contact met ons op. Of maak direct een afspraak, dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Onze productie, gebruikt de NEN-EN 5817 als basis om de las kwaliteit te controleren.

Waarom drukvaten van RVS?

Roestvrij staal is een ideaal product om mee te werken als het gaat om het vervaardigen van drukvaten. Roestvast staal laat zich gemakkelijk lassen, frezen, vervormen, knippen en construeren. Daarnaast is dit materiaal hittebestendig, slijtvast en over het algemeen zeer onaantastbaar. Dit maakt RVS zeer ideaal voor diverse branches, waaronder drukvaten.

Kan HenF een RVS tankbouw op maat maken?

Ja, wij bouwen alle RVS tanks op maat bij HenF. Al onze constructies en machinebouw zijn maatwerk, ook van onze RVS drukvaten. Wij waarborgen onze kwaliteit door na de installatie van iedere RVS tank röntgenfoto’s te maken van het eigen laswerk. Wilt u een ontwerp aanvragen voor een RVS tank of RVS drukvat op maat? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat is Hastelloy?

Hastelloy is een materiaalsoort dat tegen hoge temperaturen (tot 1100 graden Celsius) bestand is. Daarom is Hastelloy uitermate geschikt voor onderdelen van werktuigen en machines die hoge temperaturen moeten kunnen verdragen. Daardoor wordt het materiaal veelal gebruikt in de proces- en chemische industrie. Hastelloy is een stelliet, dit houdt in dat het een op kobalt gebaseerde legering is. De legering bestaat uit nikkel, kobalt, chroom molybdeen, wolfram en ferro (ijzer).

Wat is het verschil in TiG en MiG / MaG RVS lassen?

Het grootste verschil in RVS lassen MiG, TiG lassen RVS en MaG RVS lassen is het type lasdraad en de lasmethode die wordt gebruikt, waarbij MiG gebruik maakt van een draad die automatisch wordt gevoed, TiG met een niet-smeltende elektrode wordt gelast en MaG met een smeltende draad wordt gelast.

Voor welke branches produceert HenF een RVS drukvat?

De RVS drukvaten die wij produceren worden voornamelijk ingezet in de voedingsmiddelenindustrie, farmaceutische industrie en de petrochemische industrie. Zo maken wij bijvoorbeeld constructies en machines voor bakkerijen waar roerwerken gewenst zijn. En produceren wij boilervaten voor wasserijen. Voor de chemische en procesindustrie vervaardigen we dan weer veel proces- en reactievaten.

Maatwerk bij HenF

Wij kunnen alle soorten RVS drukvaten bouwen. Het maakt bij ons niet uit of u nou op zoek bent naar een RVS drukvat, RVS tanks, expansievaten, procestanks, druktanks, opslagtanks of een tank ontworpen voor transport. Wij leveren kwaliteit op maat en zijn gespecialiseerd in chemietoepassingen van roestvast staal. U kunt bij ons vertrouwen op maatwerk en ervaring.

Mail direct

Transparante werkwijze bij HenF

  • Wij waarborgen onze kwaliteit;
  • Maken röntgenfoto’s van het eigen laswerk voor kwaliteitswaarborging (wij zijn hier uniek in);
  • Volledige traceerbaarheid van producten;
  • Beschikken over lascertificaten;
  • Specialist in roestvast staal oplossingen.
Contact opnemen

Neem direct contact met ons op

Weet u al waar u naar op zoek bent op het gebied van een RVS drukvat of een RVS luchttank? Vraag dan per e-mail of telefonisch uw RVS drukvat bij ons aan. Hoe meer details u geeft, hoe beter en sneller wij uw aanvraag kunnen verwerken. Aangezien we maatwerk leveren, nemen we altijd contact met u op en maken we een afspraak om alles goed door te spreken voor het ontwerp.

Heeft u een vraag of bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? U mag ons altijd bellen of e-mailen voor meer informatie. U kunt tevens op deze manier een afspraak maken. U bereikt ons door te bellen naar +31 544 356 080 of e-mail naar info@henf.nl.