RVS drukvat

Een nieuw RVS drukvat nodig? RVS tanks, drukvaten en expansievaten fabriceren we bij HenF voor een grote diversiteit aan toepassingen. Wij maken de vaten op maat voor fabrikanten, producenten en industrieën. U heeft de keuze uit verschillende materialen: van RVS304 (1.4301, 1.4304) tot RVS316 (1.4401, 1.4404, 1.4571). Ook produceren we de drukvaten in soorten als duplex, superduplex en Hastelloy.

Het is bij ons mogelijk een RVS drukvat te ontwerpen en vervaardigen onder PED 2014/68/EC. Waarbij we zowel seriematige tanks onder module II A1, maar ook specials in PED CAT3 B1 maken.

Mail direct Vraag een offerte aan

RVS drukvat voor de voedingsmiddelenindustrie

De RVS drukvaten die wij maken, worden ingezet in verschillende branches. Veelal produceren wij een RVS drukvat voor de voedingsmiddelenindustrie, farmaceutische industrie en de petrochemische industrie.

Zo maken wij regelmatig constructies en machines voor bakkerijen waar roerwerken veel gewenst zijn. Voor de bierindustrie maken we met regelmaat fermentatietanks en evenementenbier installaties.

Drukvaten voor de farmaceutische en petrochemische industrie

In wasserijen gebruikt men veelal boilervaten die wij met onze ervaring perfect kunnen produceren. Daarnaast produceren we voor de chemische en procesindustrie veel proces- en reactievaten. En hebben we ook veel ervaring in de vervaardiging van RVS watertanks voor de waterbehandelingsindustrie.

Al onze constructies en machinebouw zijn maatwerk. Wilt u een ontwerp aanvragen voor eigen constructies? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt uw aanvraag het beste per e-mail doen.

Tanks
vakmanschap

RVS drukvat literinhoud: van 10 liter tot 100 liter

Een RVS drukvat dient voor het beperken van drukveranderingen in een met vloeistof gevuld systeem. In een expansievat bevinden zich twee compartimenten. Door middel van een membraan worden deze gescheiden. Wij leveren zowel een staand drukvat als een liggend drukvat. Ook produceren wij een RVS drukvat met diafragma. De bovenkant van het membraan is dan voorzien van lucht en aan de onderkant is ruimte voor water.

Er zijn talloze mogelijkheden beschikbaar bij HenF. Op het gebied van literinhoud, afmetingen en druk zijn er diverse opties. Zo fabriceren wij bijvoorbeeld een RVS drukvat van 5, 10, 100, of 200 liter voor u.

Mail direct Vraag een offerte aan

Lascertificaten en keuringen

Wij beschikken over een grote diversiteit aan ISO en ASME lascertificaten (LMK en LK). Zo zijn we voldoende gekwalificeerd om onder andere Hastelloy, RVS304, RVS316 en andere RVS soorten in verschillende diktes te lassen.

Bovendien beschikken we over de mogelijkheid om in samenwerking met de TÜV verschillende keuringen te doen op de gefabriceerde drukvaten. Keuringen als: NDO onderzoek, druktesten, dye penetrant testen, ontwerpbeoordelingen ISO EN 13445, ASME en/of merkblatter AD2000. Hierdoor is het mogelijk om een grote diversiteit aan PED tanks te voorzien van CE markeringen.

Wij leveren op maat gemaakt laswerk. Onze ervaren lassers kunnen zeer gedetailleerde tot extreem grote oppervlakten en volumes professioneel lassen. Wilt u meer informatie ontvangen over de diverse bewerkingen en oplossingen die wij kunnen bieden? Neem dan contact met ons op. Of maak direct een afspraak, dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Mail direct Vraag een offerte aan

Roestvast staal

Roestvast stalen producten kennen duidelijk vele toepassingen. Afhankelijk van waar u het voor nodig heeft, zijn er ook verschillende soorten RVS die beter zijn dan andere voor bepaalde toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan contact met voedingsmiddelen of juist met chemicaliën.

RVS is alleen voor ons al een ideaal product om mee te werken. Aangezien roestvast staal zich gemakkelijk laat lassen, frezen, vervormen, knippen en construeren. Daarnaast is RVS hittebestendig, slijtvast en over het algemeen zeer onaantastbaar (door bijvoorbeeld zuren). Dat maakt RVS ideaal voor vele branches.

Pluspunten:

  • Zeer duurzaam door hoge corrosieweerstand;
  • Extreem hittebestendig door de legering van nikkel en chroom;
  • Bijzonder geschikt voor toepassingen en ruimtes met hoge hygiënische eisen aangezien micro-organismen slecht kunnen leven op RVS;
  • RVS behoud op lange termijn waarde (€)
  • RVS serie 300 (met austenitische structuur) is ongevoelig voor grote temperatuurverschillen van zeer heet tot ver beneden het vriespunt;
  • Laat zich makkelijk reinigen en blijft lang intact.

Ervaring en maatwerk gedurende het gehele proces

Alle soorten RVS drukvaten kunnen door ons gebouwd worden. Of u nu op zoek bent naar een RVS drukvat, expansievaten, procestanks, druktanks, opslagtanks of een tank ontworpen voor transport. Wij leveren kwaliteit op maat en zijn gespecialiseerd in chemie toepassingen van roestvast staal. U kunt vertrouwen op ervaring en maatwerk: van ontwerp tot productie en nazorg.

"Na de installatie van iedere tank worden röntgenfoto’s van het eigen laswerk gemaakt voor een kwaliteitswaarborging. Wij zijn één van de weinigen in onze branche die dit doen."

Transparante werkwijze

Verder werken wij zeer transparant en geldt er een volledige traceerbaarheid van onze producten. Wij zijn specialist in roestvast staal oplossingen en helpen u graag aan de juiste tanks of drukvaten. Ook voor leidingwerk, apparatenbouw en grote machinebouw kunt u zich tot ons richten.

Wij kunnen voor al onze diverse apparaten, expansievaten, opslagtanks (van grote liter hoeveelheden), druktanks en meer hoge kwaliteit garanderen. Dankzij trainingen, certificaten en diverse keuringen blijven we bij HenF continu presteren.

Mail direct Vraag een offerte aan

Maatwerk RVS drukvat aanvragen

Heeft u voor ogen wat u wil? Vraag dan per mail of telefonisch uw RVS drukvat bij ons aan. Hoe meer details u geeft, hoe beter en sneller wij uw aanvraag kunnen verwerken. Aangezien we maatwerk leveren, nemen we altijd contact met u op en maken we een afspraak om alles goed door te spreken voor het ontwerp.

Heeft u een vraag of bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? U mag ons altijd mailen of bellen voor meer informatie of het maken van een afspraak. Ons telefoonnummer is +31 544 356080.

RVS lassen

Kan HenF een RVS tankbouw op maat maken?

Ja, wij bouwen alle RVS tanks op maat bij HenF. Al onze constructies en machinebouw zijn maatwerk, ook van onze RVS drukvaten. Wij waarborgen onze kwaliteit door na de installatie van iedere RVS tank röntgenfoto’s te maken van het eigen laswerk. Wilt u een ontwerp aanvragen voor een RVS tank of RVS drukvat op maat? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat is Hastelloy?

Hastelloy is een materiaalsoort dat tegen hoge temperaturen (tot 1100 graden Celsius) bestand is. Daarom is Hastelloy uitermate geschikt voor onderdelen van werktuigen en machines die hoge temperaturen moeten kunnen verdragen. Daardoor wordt het materiaal veelal gebruikt in de proces- en chemische industrie. Hastelloy is een stelliet, dit houdt in dat het een op kobalt gebaseerde legering is. De legering bestaat uit nikkel, kobalt, chroom molybdeen, wolfram en ferro (ijzer).

Wat is het verschil in TiG en MiG / MaG RVS lassen?

Het grootste verschil in TiG en MiG / MaG RVS lassen is: werkt het wel of niet met afsmeltende elektroden? De TiG techniek werkt met niet-afsmeltende elektroden, terwijl de MiG / MaG techniek werkt wel met afsmeltende elektroden. Daardoor kunnen wij met TiG RVS lassen hele dunne materialen lassen. De MiG / MaG lastechniek is daardoor juist heel snel met grote oppervlakten lassen.

Voor welke branches produceert HenF een RVS drukvat?

De RVS drukvaten die wij produceren worden voornamelijk ingezet in de voedingsmiddelenindustrie, farmaceutische industrie en de petrochemische industrie. Zo maken wij bijvoorbeeld constructies en machines voor bakkerijen waar roerwerken gewenst zijn. En produceren wij boilervaten voor wasserijen. Voor de chemische en procesindustrie vervaardigen we dan weer veel proces- en reactievaten.