RVS drukvat

Nieuw RVS drukvat nodig? HenF fabriceert RVS drukvaten, tanks en expansievaten voor een grote diversiteit aan toepassingen. Deze worden op maat gemaakt voor fabrikanten, producenten en industrieën en zijn te verkrijgen in diverse soorten materialen. Tevens produceren wij drukvaten in soorten als duplex, superduplex en Hastelloy. U kunt uiteraard ook zelf een RVS drukvat laten ontwerpen en vervaardigen bij ons. Dit gebeurt altijd onder PED 2014/68/EC. De seriematige tanks worden onder module II A1 ontworpen, maar specials in PED CAT3 B1 zijn ook geen enkel probleem.

De RVS drukvaten worden op aanvraag conform verschillende normen, zoals NEN-EN 13445 of ASME, ontwikkeld. Of het nu gaat over seriematige of one-offproductie, wij denken graag mee.

Mail direct Vraag een offerte aan

Waarvoor dient een RVS drukvat?

Een drukvat van RVS dient voor het beperken van drukveranderingen in een met vloeistof gevuld systeem. In een expansievat bevinden zich twee compartimenten. Door middel van een membraan worden deze gescheiden. Er bestaat een staand drukvat en een liggend drukvat van RVS, welke ook met diafragma te ontwerpen is. De bovenkant van het membraan is dan voorzien van lucht en aan de onderkant is ruimte voor water.

Als het gaat om drukvaten zijn er talloze mogelijkheden op het gebied van de literinhoud, afmetingen en druk. Zo is het mogelijk om een RVS drukvat van 5, 10, 100, of 200 liter te laten ontwerpen. De vaten worden altijd geproduceerd volgens EN 13445. Dit is de Europese ontwerpcode voor drukvaten van zowel RVS als staal.

Tanks

RVS drukvaten voor diverse doeleinden

Drukvaten kunnen worden ingezet in verschillende branches. Een drukvat van RVS wordt veelal ingezet in de voedingsmiddelenindustrie, de farmaceutische industrie en de petrochemische industrie. Zo zijn ze geschikt voor bakkerijen waar roerwerk veel gewenst is. Voor de bierindustrie worden er met regelmaat fermentatietanks en bierinstallaties voor evenementen gemaakt. Boilervaten worden bij wasserijen gebruikt en voor de chemische- en procesindustrie produceren wij veel proces- en reactievaten. Daarnaast hebben wij veel ervaring in de vervaardiging van RVS watertanks voor de waterbehandelingsindustrie.

De RVS producten die we onder andere in ons aanbod hebben, zijn:

Lasercertificaten en keuringen

Wij beschikken over een grote diversiteit aan ISO en ASME lascertificaten (LMK en LK). Zo zijn we voldoende gekwalificeerd om onder andere Hastelloy, RVS304, RVS316 en andere roestvrij staal soorten in verschillende diktes te lassen. Wij leveren op maat gemaakt laswerk. Onze ervaren lassers kunnen zeer gedetailleerde tot extreem grote oppervlakten en volumes professioneel lassen.

Wilt u meer informatie ontvangen over de diverse bewerkingen en oplossingen die wij bieden? Neem dan contact met ons op of maak direct een afspraak, dan bespreken we samen de mogelijkheden. Onze RVS drukvat productie gebruikt de NEN-EN 5817 als basis om de laskwaliteit te controleren.

Kan HenF een RVS tankbouw op maat maken?

Ja, wij bouwen alle RVS tanks op maat bij HenF. Al onze constructies en machinebouw zijn maatwerk, ook van onze roestvrij staal drukvaten. Wij waarborgen onze kwaliteit door na de installatie van iedere RVS tank röntgenfoto’s te maken van het eigen laswerk. Wilt u een ontwerp aanvragen voor een RVS tank of RVS drukvat op maat? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat is Hastelloy?

Hastelloy is een materiaalsoort dat tegen hoge temperaturen (tot 1100 graden Celsius) bestand is. Daarom is Hastelloy uitermate geschikt voor onderdelen van werktuigen en machines die hoge temperaturen moeten kunnen verdragen. Daardoor wordt het materiaal veelal gebruikt in de proces- en chemische industrie. Hastelloy is een stelliet, dit houdt in dat het een op kobalt gebaseerde legering is. De legering bestaat uit nikkel, kobalt, chroom molybdeen, wolfram en ferro (ijzer).

Wat is het verschil in TiG en MiG / MaG RVS lassen?

Het grootste verschil in RVS lassen MiG, TiG lassen RVS en MaG RVS lassen is het type lasdraad en de lasmethode die wordt gebruikt, waarbij MiG gebruik maakt van een draad die automatisch wordt gevoed, TiG met een niet-smeltende elektrode wordt gelast en MaG met een smeltende draad wordt gelast.

Voor welke branches produceert HenF een RVS drukvat?

De RVS drukvaten die wij produceren worden voornamelijk ingezet in de voedingsmiddelenindustrie, farmaceutische industrie en de petrochemische industrie. Zo maken wij bijvoorbeeld constructies en machines voor bakkerijen waar roerwerken gewenst zijn. En produceren wij boilervaten voor wasserijen. Voor de chemische en procesindustrie vervaardigen we dan weer veel proces- en reactievaten.

Maatwerk bij HenF

Wij kunnen alle soorten RVS drukvaten bouwen. Het maakt bij ons niet uit of u op zoek bent naar een RVS drukvat, RVS tanks, expansievaten, procestanks, chemietank, opslagtanks of een food tank ontworpen voor transport. Wij leveren kwaliteit op maat en zijn gespecialiseerd in chemietoepassingen van roestvast staal. U kunt bij ons vertrouwen op maatwerk en ervaring.

Mail direct

Onze transparante werkwijze

  • Wij waarborgen onze kwaliteit
  • Maken röntgenfoto’s van het eigen laswerk voor kwaliteitswaarborging
  • Volledige traceerbaarheid van producten
  • Beschikken over lascertificaten
  • Specialist in roestvast staal oplossingen
Contact opnemen

Neem direct contact met ons op

Weet u al waar u naar op zoek bent op het gebied van een RVS drukvat of een RVS luchttank? Vraag dan per e-mail of telefonisch uw drukvat van RVS bij ons aan door gebruik te maken van het offerteformulier. Hoe meer details u geeft, hoe beter en sneller wij uw aanvraag kunnen verwerken. Aangezien we maatwerk leveren, nemen we altijd contact met u op en maken we een afspraak om alles goed door te spreken voor het ontwerp.

Heeft u een vraag of bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? U bereikt ons door gebruik te maken van het contactformulier. Ook is het mogelijk om te bellen naar +31 544 356080 of een e-mail te sturen naar info@henf.nl.