Geïsoleerde fermentatietanks voor bier brouwen

Cruciaal voor bier brouwen is de vergisting van bier. Voor fermentatie onder druk, heeft HenF meerdere dubbelwandige tanks welke kunnen worden geleverd. Variërend van 500 – 2500l. Deze fabriceren we in eigen beheer in onze RVS werkplaats, door middel van uitstekend en gecertificeerd vakmanschap en door gebruik te maken van de laatste technieken, en door gebruik te maken van een gedegen kwaliteitssysteem.

We zijn al sinds de jaren ’80 actief in de biersector voor onderhoud, plaatsing van kelderbierinstallaties. Daarnaast hebben we verschillende systemen ontwikkelt voor evenemententanks, kelderbierinstallaties en compressortankbouw.

Kwaliteit Fermentatietanks

De fermentatietanks hebben een maximale ontwerpdruk van 3.0Bar. Daarmee vallen deze tanks onder de Pressure Equipment Directive PED 2014/68/EU. HenF heeft hiervoor gecertificeerd laspersoneel om dit te mogen maken. Voor de fabricage dienen verschillende kwaliteitsstappen te worden geborgd, zoals materiaalcontrole, laskeuringen en druktesten.

Isolatie en Koeling

De tanks voor het brouwen van bier zijn dubbelwandig uitgevoerd en voorzien van een mantel met warmtewisselaar. Op deze wisselaar kan externe koeling worden aangesloten. De koeling is optioneel verkrijgbaar; deze zijn voorzien van digitale temperatuur bewaking, met indirecte of directe koeling. Vraag hiervoor naar de specificaties en mogelijkheden.

Uitvoering fermentatietanks

De geïsoleerde fermentatietanks beschikken standaard over een mangat aan de bovenzijde, een sproeibol met leiding voor reiniging, overdruk ventiel, manometer, 2x DN40 vlinderkraan, RVS frame inclusief stelvoeten, monstername kraan en mogelijkheid voor een temperatuursensor.
Doordat de tanks volledig in eigen beheer worden gefabriceerd zijn er hiernaast allerlei opties en uitvoeringen mogelijk. Denk aan uitvoeringen in RVS316, andere lengte poten, andere aansluitingen.
Ook voor on-geïsoleerde tanks, of andere soorten druktanks kunt u contact met ons opnemen

Specificaties Fermentatietanks

PED 2014/68/EU Module AI 
 
Inhoud 1000l
Mangat afmetingen incl EPDM afdichting
Aansluitingen:
2x DN40 vlinderklep
Monsternamekraan
Temperatuursensor
Manometer
Statische Sproeibol incl leiding
Overdrukventiel incl veiligheid
Poten incl stelvoeten
Maximale werkdruk
Conische bodem
Geisoleerd mantel en 60gr conische bodem
Direct mailen Offerte aanvragen