RVS Lassen

RVS lassen is een specialisme, dat zeker bij de hoogwaardige soorten RVS, hoge eisen stelt aan de vakbekwaamheid van de lasser. Of het nou TiG of MiG/MaG is, het dunnere plaatwerk, of dikker leiding en drukwerk, we verstaan ons vak goed.

Laswerk aan vooral druk gerelateerde apparatuur (PED-equipment), vraagt dan ook vaak om gekwalificeerde en/of gecertificeerde lassers. Of dit nou betekent dat er beschikking is over een TiG of MiG/Mag diploma, of dat er lasmethode kwalificaties en laskwalificaties aanwezig zijn is afhankelijk van de wensen van de klant of door regelgeving en normen die bij de te leveren apparatuur hoort.

Bij HenF hebben we een team dat hierin gespecialiseerd is. We beschikken over zeer vakbekwame mensen met lascertificaten volgens ISO en ASME. Voor zowel dun als dikwandig RVS. En dit voor verschillende legerings-soorten, zoals RVS304 (1.4301), RVS316 (1.4404), Duplex en/of superduplex, of Hastelloy (C22, C276).

Ons specialisme in RVS, en het veelzijdige machinepark stelt ons in staat om ontzettend veel verschillende soorten producten uit RVS te fabriceren en te lassen. Van bier insteekkranen, tot frames voor skids, tanks voor de voedingsmiddelen en of procesindustrie, tot specialistische behuizingen voor UV-systemen.

  • RVS lassen van seriematige productie
  • Complete machines, van roerwerk tot bakkerij installatie
  • Lassen van frames en skids
  • Lassen van RVS tanks en drukvaten
  • Gecertificeerd lassen van leidingwerk
  • TiG Lassen RVS
  • Mig/Mag lassen RVS
  • Manipulator lassen
Drukvaten

RVS Lassen bij HenF

Voor het (TiG)lassen van kleine en grotere series producten hebben we verschillende manipulators in gebruik. Hier worden voornamelijk producten op gelast welke rondom met dezelfde instelling kunnen worden gelast waaronder buisverbindingen, flenzen op buizen, sokjes in tanks, laskappen op buizen of specialistische draaidelen op producten als insteekkranen voor de bierindustrie. Allen gelast met een backing of formeer gas. En, uiteraard allemaal volledige doorlassingen.

RVS lassen serieproducten

Bij repeterende opdrachten en seriematige producten maken we doorgaans gebruik van onze lasrobot welke de lasmanipulator dan deels vervangt. Deze is zeer geschikt om buisvormige producten seriematig, met backing gas volledig door te lassen. Hiervoor beschikken we over de juiste ISO en ASME lascertificaten waardoor hier bijvoorbeeld ook druktankjes op kunnen worden gelast.

Direct mailen Offerte aanvragen
Lorch