RVS lassen door een specialist

Wij van HenF Lichtenvoorde hebben jarenlange ervaring met het produceren van roestvast stalen maatwerkproducten, waaronder met RVS lassen. Dit is een specialisme dat bij hoogwaardige soorten RVS hoge eisen stelt aan de vakbekwaamheid van de lasser. Het vergt immers veel kennis van de toepassing én het materiaal.

Of het nou TiG of MiG/MaG is, het dunnere plaatwerk, of dikker leiding en drukwerk: wij verstaan ons vak goed. Neem contact met ons op.

Mail direct Vraag een offerte aan

Verschillende lasprocessen

De producten die wij voor u kunnen lassen kennen duidelijk vele toepassingen. Bovendien zijn er, afhankelijk van waar u de producten voor nodig heeft, verschillende soorten roestvrij staal die voor de en toepasssing minder geschikt zijn dan voor de ander. Dit materiaal laat zich gemakkelijk vrezen, knippen, construeren en vervormen.

Lassen kent verschillende lasprocessen, waarvan druklassen en smeltlassen de belangrijkste zijn. Voor het lassen van roestvrij staal wordt meestal gelast middels smeltlassen onder de bescherming van gas. In dat geval kun je RVS lassen middels TIG of MIG/MAG. Doorgaans wordt RVS/roestvrijstaal gelast met gebruik van gelijkstroom.

283klein

TiG RVS lassen

TiG lassen staat voor Tungsten Inert Gas en is een techniek die tot de categorie elektrisch boog lassen gerekend wordt. Deze vorm van lassen wordt veelal gebruikt voor het maken van zeer precieze lassen.

Om die reden is het zeer specialistisch werk. Het grootste voordeel van deze vorm van RVS lassen is het feit dat we er hele dunne materialen mee kunnen lassen.

Mail direct Vraag een offerte aan

MiG/Mag RVS lassen

MIG/MAG lassen staat voor Metal Inert Gas / Metal Active Gas. Deze techniek is bedoeld voor de bewerking van metaal. Waar de TiG techniek werkt met niet-afsmeltende elektroden, werkt deze techniek juist wel met afsmeltende elektroden.

De twee materialen worden verwarmd op de plek waar ze verbonden moeten worden door middel van een elektrische vlamboog. De stukken worden aan elkaar vast gelast door toevoeging van een dunne metaaldraad.

buizenwarmtewisselaar

Van buisverbindingen tot flezen en laskappen op buizen

Voor het (TiG)lassen van kleine en grotere series producten hebben we verschillende manipulators in gebruik. Hier worden voornamelijk producten op gelast welke rondom met dezelfde instelling kunnen worden gelast.

Waaronder buisverbindingen, flenzen op buizen, sokjes in tanks, laskappen op buizen of specialistische draaidelen op producten als insteekkranen voor de bierindustrie. Allen gelast met een backing of formeer gas. En, uiteraard allemaal volledige doorlassingen.

Gecertificeerde lassers

Laswerk aan vooral druk gerelateerde apparatuur (PED-equipment) vraagt vaak om gekwalificeerde en/of gecertificeerde lassers. Of dit nou betekent dat er beschikking is over een TiG of MiG/Mag diploma, of dat er lasmethode kwalificaties en laskwalificaties aanwezig zijn.

Bij HenF hebben we een team dat gespecialiseerd is in het bewerken van diverse soorten materialen. We beschikken over zeer vakbekwame mensen met lascertificaten volgens ISO en ASME. Voor zowel dun als dikwandig roestvaststaal. En dit voor verschillende legerings-soorten, zoals RVS304 (1.4301), RVS316 (1.4404), Duplex en/of superduplex, of Hastelloy (C22, C276).

Mail direct Vraag een offerte aan
Drukvaten

Gespecialiseerd in RVS lassen

Ons specialisme in RVS, en het veelzijdige machinepark stelt ons in staat om veel verschillende soorten producten uit het roestvaststaal te fabriceren en te lassen. Van bier insteekkranen, tot frames voor skids, tanks voor de voedingsmiddelen en of procesindustrie, tot specialistische behuizingen voor UV-systemen.

  • RVS lassen van seriematige productie
  • Complete machines, van roerwerk tot bakkerij installatie
  • Lassen van frames en skids
  • Lassen van RVS tanks en drukvaten
  • Gecertificeerd lassen van leidingwerk
  • TiG lassen van roestvaststaal
  • Mig/Mag lassen van roestvast staal
  • Manipulator lassen
Lorch

Repeterende opdrachten en seriematige producten

Bij repeterende opdrachten en seriematige producten maken we doorgaans gebruik van onze lasrobot, die de lasmanipulator dan deels vervangt. Deze is zeer geschikt om buisvormige producten seriematig, met backing gas volledig door te lassen. Hiervoor beschikken we over de juiste ISO en ASME lascertificaten waardoor hier bijvoorbeeld ook druktankjes op kunnen worden gelast.

Neem contact op voor meer informatie

Voor meer informatie over het bewerken van roestvast staal kunt u vrijblijvend contact opnemen. Stuur ons gerust een e-mail. Ook zijn wij telefonisch bereikbaar via 0544 356 080.

Mail direct Vraag een offerte aan