RVS lassen door een specialist

RVS lassen is iets waar ons bedrijf HenF Lichtenvoorde al jarenlange ervaring mee heeft. Ook met het produceren van andere roestvast stalen maatwerkproducten. RVS laswerk is een specialisme dat bij hoogwaardige soorten RVS hoge eisen stelt aan de vakbekwaamheid van de lasser. Het vergt immers veel kennis van de toepassing én het materiaal.

Of het nou TiG of MiG / MaG RVS lassen is, het dunnere plaatwerk, of dikker leiding en drukwerk: wij verstaan ons vak goed. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op om een offerte aan te vragen.

Mail direct Vraag een offerte aan

Gespecialiseerd in RVS lassen

Het specialisme RVS lassen in RVS laswerk, en ons veelzijdige machinepark stelt ons in staat om veel verschillende soorten producten uit het roestvaststaal te fabriceren en te lassen. Van bier insteekkranen, tot frames voor skids, tanks voor de voedingsmiddelen en of procesindustrie, tot specialistische behuizingen voor UV-systemen.

  • RVS lassen van seriematige productie
  • Complete machines, van roerwerk tot bakkerij installatie
  • Lassen van frames en skids
  • Lassen van RVS tanks en drukvaten
  • Gecertificeerd lassen van leidingwerk
  • TiG lassen van roestvaststaal
  • Mig / Mag lassen van roestvast staal
  • Manipulator lassen

RVS laswerk en zijn verschillende lasprocessen

De producten die wij voor u kunnen lassen kennen duidelijk vele toepassingen. Bovendien zijn er, afhankelijk van waar u de producten voor nodig heeft, verschillende soorten roestvrij staal die voor de toepassing minder geschikt zijn dan voor de ander. Dit materiaal laat zich gemakkelijk vrezen, knippen, construeren en vervormen.

RVS lassen kent verschillende lasprocessen, waarvan druklassen en smeltlassen de belangrijkste zijn. Voor het lassen van roestvrij staal wordt meestal gelast middels smeltlassen onder de bescherming van gas. In dat geval kunt u RVS lassen middels TIG of MIG / MAG. Doorgaans wordt RVS/roestvrijstaal gelast met gebruik van gelijkstroom.

283klein

TiG RVS lassen

TiG lassen staat voor Tungsten Inert Gas en is een techniek die tot de categorie elektrisch boog lassen gerekend wordt. Deze vorm van lassen wordt veelal gebruikt voor het maken van zeer precieze lassen.

Om die reden is het zeer specialistisch werk. Het grootste voordeel van deze vorm van RVS lassen is het feit dat we er hele dunne materialen mee kunnen lassen.

Bel direct Vraag een offerte aan

MiG / Mag RVS lassen

MIG / MAG RVS lassen staat voor Metal Inert Gas / Metal Active Gas. Deze techniek is bedoeld voor de bewerking van metaal. Waar de TiG techniek werkt met niet-afsmeltende elektroden, werkt deze techniek juist wel met afsmeltende elektroden.

De twee materialen worden verwarmd op de plek waar ze verbonden moeten worden door middel van een elektrische vlamboog. De stukken worden aan elkaar vast gelast door toevoeging van een dunne metaaldraad.

buizenwarmtewisselaar

Van buisverbindingen tot flezen en laskappen op buizen

Voor het TiG lassen van kleine en grotere series producten hebben we verschillende manipulators in gebruik. Hier worden voornamelijk producten op gelast welke rondom met dezelfde instelling kunnen worden gelast.

Waaronder buisverbindingen, flenzen op buizen, sokjes in tanks, laskappen op buizen of specialistische draaidelen op producten als insteekkranen voor de bierindustrie. Allen gelast met een backing of formeer gas. En, uiteraard allemaal volledige doorlassingen.

Gecertificeerde lassers

RVS laswerk aan vooral druk gerelateerde apparatuur (PED-equipment) vraagt vaak om gekwalificeerde en/of gecertificeerde lassers. Of dit nou betekent dat er beschikking is over een TiG of MiG / Mag diploma, of dat er lasmethode kwalificaties en laskwalificaties aanwezig zijn.

Bij HenF Lichtenvoorde hebben we een team dat gespecialiseerd is in het bewerken van diverse soorten materialen. We beschikken over zeer vakbekwame mensen met lascertificaten volgens ISO en ASME voor zowel dun als dikwandig roestvaststaal. En dit voor verschillende legerings-soorten, zoals RVS304 (1.4301), RVS316 (1.4404), Duplex en/of superduplex, of Hastelloy (C22, C276).

Repeterende opdrachten en seriematige producten

Bij repeterende opdrachten en seriematige producten maken we doorgaans gebruik van onze lasrobot, die de lasmanipulator dan deels vervangt. Deze is zeer geschikt om buisvormige producten seriematig, met backing gas volledig door te lassen. Hiervoor beschikken we over de juiste ISO en ASME lascertificaten waardoor hier bijvoorbeeld ook druktankjes op kunnen worden gelast.

Meer informatie over RVS lassen? Neem contact op

Voor meer informatie over RVS lassen en het bewerken van roestvast staal kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Ook voor vragen over rvs zetwerk, rvs knippen en rvs walsen kunt u contact met ons opnemen. Stuur ons gerust een e-mail. Ook zijn wij telefonisch bereikbaar via 0544 356 080.

Mail direct Vraag een offerte aan
Lorch

Kan HenF een RVS tankbouw op maat maken?

Ja, wij bouwen alle RVS tanks op maat bij HenF. Al onze constructies en machinebouw zijn maatwerk, ook van onze RVS drukvaten. Wij waarborgen onze kwaliteit door na de installatie van iedere RVS tank röntgenfoto’s te maken van het eigen laswerk. Wilt u een ontwerp aanvragen voor een RVS tank of RVS drukvat op maat? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat is Hastelloy?

Hastelloy is een materiaalsoort dat tegen hoge temperaturen (tot 1100 graden Celsius) bestand is. Daarom is Hastelloy uitermate geschikt voor onderdelen van werktuigen en machines die hoge temperaturen moeten kunnen verdragen. Daardoor wordt het materiaal veelal gebruikt in de proces- en chemische industrie. Hastelloy is een stelliet, dit houdt in dat het een op kobalt gebaseerde legering is. De legering bestaat uit nikkel, kobalt, chroom molybdeen, wolfram en ferro (ijzer).

Wat is het verschil in TiG en MiG / MaG RVS lassen?

Het grootste verschil in TiG en MiG / MaG RVS lassen is: werkt het wel of niet met afsmeltende elektroden? De TiG techniek werkt met niet-afsmeltende elektroden, terwijl de MiG / MaG techniek werkt wel met afsmeltende elektroden. Daardoor kunnen wij met TiG RVS lassen hele dunne materialen lassen. De MiG / MaG lastechniek is daardoor juist heel snel met grote oppervlakten lassen.

Voor welke branches produceert HenF een RVS drukvat?

De RVS drukvaten die wij produceren worden voornamelijk ingezet in de voedingsmiddelenindustrie, farmaceutische industrie en de petrochemische industrie. Zo maken wij bijvoorbeeld constructies en machines voor bakkerijen waar roerwerken gewenst zijn. En produceren wij boilervaten voor wasserijen. Voor de chemische en procesindustrie vervaardigen we dan weer veel proces- en reactievaten.