RVS kanten

Wilt u RVS kanten? Dat kunt u terecht bij HenF Lichtenvoorde. Ons CNC-machinepark zorgt ervoor dat wij uw RVS platen professioneel en snel kunnen kanten. Hiervoor hebben wij een kantbank van 4 meter van AMADA, zodat we zowel groot als klein plaatwerk kunnen bewerken. RVS platen van maximaal 4 meter tot 10 mm dikte kunnen gekant worden in onze kantbank.

Vraag een offerte aan voor het kanten van RVS plaatwerk met van onze machine. Of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Mail direct Vraag een offerte aan

Wat is RVS kanten?

Kanten betekent zetten of buigenKanten is een veelgebruikte techniek in de metaalbewerking waarbij een 2D plaat wordt omgevormd tot een 3D (half)fabricaat. Deze techniek wordt uitgevoerd met behulp van een kantbank, die in feite een hoek in de plaat duwt.

Hoe werkt RVS kanten?

De plaat wordt dus gevormd in de gewenste hoek. Het plaatmateriaal wordt bij het kanten door een bovenmes in een V-vorming ondermes gedrukt. Hierdoor buigt de plaat in elke gewenste vorm. De vorm wordt bepaald door het type boven- en ondermes. Op deze manier kunnen wij veel verschillende hoeken en ook complexe producten produceren. Wij hebben de meeste matrijzen op de plank liggen en kunnen dus de meeste kantbewerkingen voor u realiseren. Tevens kunnen wij samen met u speciale gereedschappen ontwikkelen, zodat we specifieke producten kunnen maken.

Apparatenbouw

De voordelen van RVS kanten

Het gebruik van RVS kanten biedt verschillende voordelen. In tegenstelling tot lassen of het gebruik van bevestigingsmaterialen, resulteert het kanten van platen in een beperkt aantal onderdelen in het eindproduct. Dit leidt niet alleen tot kostenbesparingen, maar versterkt ook de constructie van het plaatwerk.

Bel direct Contact opnemen

Precisie

Bovendien staat de kantbank bekend om zijn precisie, waardoor het product over het algemeen geen verdere nabewerking vereist. De veelzijdigheid van kanten maakt het breed toepasbaar, omdat verschillende zethoeken mogelijk zijn. Hierdoor kan de kantbank de plaat licht buigen of in een hoek van 90 graden zetten, afhankelijk van de diepte van de stempel in de matrijs van de plaat. Dit maakt RVS kanten een efficiënte en flexibele techniek voor plaatbewerking.

Corrosiebestendigheid

Een van de belangrijkste voordelen van RVS kanten is de verbeterde corrosiebestendigheid. Roestvrij staal staat al bekend om zijn vermogen om bestand te zijn tegen corrosie, maar de blootgestelde randen van RVS zijn vaak kwetsbaarder voor corrosie dan het oppervlak. Door deze randen te kanten, wordt de corrosiebestendigheid van het materiaal versterkt, wat de levensduur ervan verlengt en de onderhoudskosten verlaagt.

Veiligheid

Een ander voordeel van RVS kanten is dat het de veiligheid verbetert. Bijvoorbeeld in de voedselverwerkingsindustrie, waar hygiëne van cruciaal belang is, worden RVS-tafels en werkbladen vaak gebruikt. Het kanten van de randen van deze oppervlakken voorkomt scherpe randen en vermindert het risico op verwondingen voor werknemers.

Van productie tot bewerkingen

Bij ons kunt u terecht voor de productie van constructiewerk, framebouw of specifieke onderdelen. Hiervoor hebben wij een zeer uitgebreid machinepark met CNC-machines in eigen huis. Het RVS kan bij ons altijd zorgvuldig en precies geknipt en gekant worden met snelle doorlooptijden.

Naast het knippen en kanten van RVS bieden wij nog meer toepassingen op dit gebied. U kunt bijvoorbeeld bij ons terecht voor RVS lasersnijden, RVS lassen en RVS zetwerk.

Wat is CNC-kanten?

Het kanten van metaalplaten is een veelgebruikte techniek binnen de plaatbewerking. Synoniemen voor kanten zijn het zetten of buigen van metaal. Deze plaatbewerkingstechniek wordt toegepast bij het buigen van verschillende soorten metalen zoals RVS, aluminium en staal.

Hoe dik is RVS?

Er zijn veel verschillende diktes RVS platen. Wist je dat de dunste RVS plaat 3mm is, maar er ook RVS platen van maar liefst 30 mm zijn? Deze verschillende diktes betekenen dat RVS een metaal is dat voor veel verschillende doeleinden gebruikt kan worden.

Wat zijn RVS platen?

RVS platen zijn platen die bestaan uit roestvrij staal. Deze metalen platen zijn ideaal voor diverse toepassingen zoals UV-desinfectie systemen, kleppen en specifieke tanks. RVS is vooral een geliefd metalen materiaal in de farmaceutische- en voedingsmiddelenindustrie. Maar ook het bestek waar je dagelijks mee eet wordt van roestvrij staal plaatmateriaal gemaakt.

Gespecialiseerd in RVS kanten

Wij zijn gespecialiseerd in RVS kanten. Dankzij ons eigen machinepark kunnen we snel leveren. Bovendien stelt het ons in staat om hoogwaardige kwaliteit te leveren. Hiernaast leest u meer van onze voordelen:

  • Wij leveren kwaliteit;
  • Maken röntgenfoto’s van ons eigen laswerk voor kwaliteitswaarborging;
  • Volledige traceerbaarheid van producten;
  • Beschikken over lascertificaten;
  • Specialist in roestvast staal oplossingen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van RVS kanten?

Vraag direct een offerte aan via onze website wanneer u ons in wilt schakelen voor het kanten van uw RVS plaatwerk. Ook voor onze andere toepassingen van roestvast staal kunt u een offerte aanvragen. Heeft u nog vragen over de bewerkingen? Stuur dan gerust een e-mail of bel naar 0544 356 080. Wij staan u graag te woord en voorzien u van meer informatie.

Mail direct Vraag een offerte aan