Bewerkingen

Bij HenF Lichtenvoorde kunnen wij verschillende bewerkingen verzorgen rondom RVS en aluminium. Hieronder leest u welke.

RVS lassen

RVS lassen is een specialisme, dat zeker bij hoogwaardige soorten RVS, hoge eisen stelt aan de vakbekwaamheid van de lasser. Of het nou TiG of MiG/MaG is, het dunnere plaatwerk, of dikker leiding en drukwerk, we verstaan ons vak goed. We beschikken over zeer vakbekwame mensen met lascertificaten volgens ISO en ASME. Voor zowel dun als dikwandig RVS. En dit voor verschillende legerings-soorten, zoals RVS304 (1.4301), RVS316 (1.4404), Duplex en/of superduplex, of Hastelloy (C22, C276).

RVS lasersnijden

Lasersnijden is een nauwkeurige techniek waarmee vormen en contouren eenvoudig uit plaatwerk gesneden kunnen worden, door middel van een laser. Onze Trumpf  CO2-laser zorgt ervoor dat alle mogelijke vormen kunnen worden gesneden uit divers plaatwerk. Met uiterste precisie snijden wij vormen uit materialen als RVS RVS304 en RVS316 maar ook soorten zoals 904L (1.4539). De RVS platen die wij snijden bevinden zich in een range van 0,5 mm tot 15 mm en zijn maximaal 4000 mm x 2000 mm groot.

RVS knippen en kanten

Ons CNC-machinepark stelt ons in staat om de meest voorkomende 4 meter RVS platen te knippen en te kanten. Met onze 4 meter schaar van SAFAN en onze 4 meter kantbank van AMADA, hebben we de machines in huis om zowel groot als klein plaatwerk te kunnen bewerken. Knippen kan bij ons tot een lengte van maximaal 4 meter met een dikte tot 8 mm. Kanten kan bij ons tot een lengte van maximaal 4 meter met een dikte tot 10 mm.

RVS slijpen en polijsten

Het slijpen en polijsten van RVS met de hand vraagt om vakmanschap. Het behalen van de juiste finish vraagt naast specifieke kennis en ervaring ook vooral om goed gereedschap. HenF Lichtenvoorde heeft inmiddels 30 jaar ervaring in het slijpen en polijsten van RVS volgens specificaties van de klant. Producten als bier insteekkranen, oppervlakte UV-desinfectie systemen of specifieke tanks worden met de juiste finish afgeleverd. Vaak slijpen wij tot een 2B finish en leveren wij alles inclusief rapportage waar gewenst.

Uithalzen/ T-trekken van buizen

Voor een brede uiteenlopende range aan diameters buis, en bijbehorende aansluitingen die dienen te worden opgetrokken of uitgehaald, heeft HenF het gereedschap in huis. Bij HenF maken we hiervoor gebruik van eigen ontwikkelt gereedschap. Door middel van een onderliggende matrijs waar de buis in ligt en een doorn voor het optrekken, wordt het gat opgetrokken tot een nette lasaansluiting. Door de bewerking is het mogelijk om meerdere aftakkingen op een buis te maken, dicht bij elkaar, zonder dat de buis volledig kromtrekt. De spanning door het lassen is veel lager dan wanneer men dit ‘hoek op hoek’ zou lassen.