Markten

RVS is tegenwoordig niet meer weg te denken in vele industrieën. Doordat het niet roest en bestendig is tegen hoge temperaturen, is het een geliefd materiaal. Hieronder kunt u lezen welke markten wij bedienen van RVS maatwerk.

Waterbehandeling

Veel industriële processen werken met water als onontbeerlijk onderdeel van het proces. Als ingrediënt, koelmiddel of afvalstof; ijskoud of gloeiend heet. In alle gevallen is water een belangrijk element voor een goed eindresultaat. Voor deze markt bouwen en ontwikkelen wij diverse RVS producten op maat.

Petrochemie

Het verwerken van ruwe aardolie, benzine, kerosine, stookolie en nafta stelt bijzondere eisen aan equipment en apparaten. Hetzelfde geldt voor chemische grondstoffen in de kunststofindustrie. Met onze las-ervaring fabriceren wij de meest diverse tanks en apparaten voor deze industrie.

Food and beverage

Process equipment en apparaten in de voedsel- en drankindustrie vormen een belangrijke schakel in de productie- en bevoorradingsketen. Het kleinste onderdeel in de verwerkingsapparatuur moet aan de hoogste eisen voldoen. Voorwaarden die de professionals van HenF Lichtenvoorde maar al te goed kennen. Wij produceren klantspecifiek een keur aan RVS producten aan deze industrie. Van bierafsluiterkranen tot veiligheidsonderdelen, mangatafsluiters en frames voor de ophanging van bieropslag-tanks.

Procesindustrie

De industriële maakindustrie past veel chemische, biochemische, mechanische en/of fysische processen toe. Dit noemt men ook wel een procesindustrie. Complete installaties of (half)fabricaten voor specifieke stofstromen, vragen om de allerhoogste kwaliteits-, milieu- en veiligheidseisen. HenF Lichtenvoorde is hierbij een betrouwbare toeleverancier.

Farmaceutische industrie

Overal waar strenge hygiëne-eisen van kracht zijn om de ongewenste groei van micro-organismen (bacteriën en schimmels) tegen te gaan, dienen RVS oppervlakten super glad te zijn. Wij bij HenF zorgen ervoor dat uw RVS maatwerk een Ra-waarde heeft van 0,8 μm en betrouwbaar is bij de bescherming van uw product.

Marine en offshore

In de extreem barre omstandigheden van de marine en offshore-industrie komen de voordelen van RVS goed tot hun recht. Juist deze sector vraagt met het oog op veiligheid en houdbaarheid om robuuste high performance onderdelen en (half)fabricaten. Het produceren hiervan is HenF Lichtenvoorde op het lijf geschreven.