RVS tankbouw en drukvaten

RVS tanks en drukvaten fabriceren we bij HenF voor een grote diversiteit aan toepassingen. Wij vervaardigen deze in verschillende materialen, van RVS304 (1.4301, 1.4304) tot RVS316 (1.4401, 1.4404, 1.4571) maar we produceren ze ook in soorten als duplex, superduplex en Hastelloy.

Het is mogelijk deze tanks te ontwerpen en vervaardigen onder PED 2014/68/EC waarbij we zowel seriematige tanks onder module II A1, maar ook specials in PED CAT3 B1 maken.

Direct mailen Offerte aanvragen

Lascertificaten en keuringen

Wij beschikken over een grote diversiteit aan ISO en ASME lascertificaten (LMK en LK) voor het onder andere lassen van Hastelloy, RVS304, RVS316 en andere RVS soorten in verschillende diktes.

Daarnaast beschikken wij over de mogelijkheid om in samenwerking met de TÜV verschillende keuringen te doen op de gefabriceerde tanks zoals; NDO onderzoek, druktesten, dye penetrant testen, ontwerpbeoordelingen zoals ISO EN 13445, ASME en/of merkblatter AD2000. Hierdoor is het mogelijk om een grote diversiteit aan PED tanks te voorzien van CE markeringen.

Wij leveren klantspecifiek laswerk en kunnen zeer gedetailleerde tot extreem grote oppervlakten en volumes professioneel lassen. Lees hier meer over de diverse bewerkingen en oplossingen die wij kunnen bieden.

Direct mailen Offerte aanvragen
vakmanschap
Drukvaten

Toepassingen RVS tank

De RVS tanks die wij maken worden ingezet in verschillende industrieën. Veelal produceren wij RVS tankbouw voor de voedingsmiddelenindustrie, farmaceutische industrie en de petrochemische industrie.

Zo maken wij regelmatig constructies en machines voor bakkerijen waar roerwerken veel gewenst zijn. Voor de bierindustrie maken we daarnaast met regelmaat fermentatietanks en evenementenbier installaties. In wasserijen gebruikt men veelal boilervaten die wij met onze ervaring perfect kunnen produceren. Daarnaast produceren we voor de chemische en procesindustrie veel proces- en reactievaten en hebben we veel ervaring in de vervaardiging van RVS watertanks voor de waterbehandelingsindustrie.

Al onze constructies en machinebouw zijn maatwerk. Wilt u een ontwerp aanvragen voor eigen constructies? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt uw aanvraag het beste per mail doen.

Direct mailen Offerte aanvragen

Over roestvast staal

Roestvast stalen producten kennen duidelijk vele toepassingen. Afhankelijk van waar u het voor nodig heeft, zijn er ook verschillende soorten RVS die beter zijn dan andere voor bepaalde toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan contact met voedingsmiddelen of juist met chemicaliën.

RVS is alleen voor ons al een ideaal product om mee te werken, aangezien het zich gemakkelijk laat lassen, frezen, vervormen, knippen en construeren. Daarnaast is RVS hittebestendig, slijtvast en over het algemeen zeer onaantastbaar (door bijvoorbeeld zuren). Dat maakt RVS ideaal voor vele branches.

Over roestvast staal

  • Zeer duurzaam door hoge corrosieweerstand;
  • Extreem hittebestendig door de legering van nikkel en chroom;
  • Bijzonder geschikt voor toepassingen en ruimtes met hoge hygiënische eisen aangezien micro-organismen slecht kunnen leven op RVS;
  • RVS behoud op lange termijn waarde (€)
  • RVS serie 300 (met austenitische structuur) is ongevoelig voor grote temperatuurverschillen van zeer heet tot ver beneden het vriespunt;
  • Laat zich makkelijk reinigen en blijft lang intact.

Van tankbouw tot machinebouw

Alle soorten RVS tanks kunnen door ons gebouwd worden. Of u nu op zoek bent naar procestanks, druktanks, opslagtanks, een drukvat of tank ontworpen voor transport. Wij leveren kwaliteit op maat en zijn gespecialiseerd in chemie toepassingen van roestvast staal. U kunt vertrouwen op ervaring en maatwerk van ontwerp tot productie en nazorg.

Na de installatie van iedere tank worden röntgenfoto’s van het eigen laswerk gemaakt voor een kwaliteitswaarborging. Wij zijn één van de weinigen in de branche die dit doen.

Verder werken wij zeer transparant en geldt er een volledige traceerbaarheid van onze producten. Wij zijn specialist in roestvast staal oplossingen en helpen u graag aan de juiste tanks of drukvaten. Ook voor leidingwerk, apparatenbouw en grote machinebouw kunt u zich tot ons wenden. Wij kunnen voor al onze diverse apparaten, opslagtanks (van grote liter hoeveelheden), druktanks en meer hoge kwaliteit garanderen. Dankzij trainingen, certificaten en diverse keuringen blijven we bij HenF continu presteren.

Maatwerk tank of drukvaten aanvragen

Weet u wat u nodig hebt van ons? Vraag dan per mail of telefonisch uw RVS tankbouw of drukvaten bij ons aan. Hoe meer details u geeft, hoe beter wij uw aanvraag zo snel mogelijk kunnen verwerken. Aangezien we maatwerk leveren, nemen we altijd contact met u op en maken we een afspraak om alles goed door te spreken voor het ontwerp.

Heeft u een vraag of bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? U mag ons altijd mailen of bellen voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Direct mailen Offerte aanvragen