RVS tankbouw

Zoekt u naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in RVS tankbouw? RVS tanks en drukvaten fabriceren we bij HenF voor een grote diversiteit aan toepassingen. We vervaardigen deze in verschillende materialen, van RVS304 (1.4301, 1.4304) tot RVS316 (1.4401, 1.4404, 1.4571). Maar we produceren de tanks en vaten ook in soorten als duplex, superduplex en Hastelloy.

Het is mogelijk deze tanks te ontwerpen en vervaardigen onder PED 2014/68/EC. Waarbij we zowel seriematige tanks onder module II A1 als specials in PED CAT3 B1 maken.

Mail direct Vraag een offerte aan

De Nederlandse expert in RVS tankbouw en machinebouw

We hebben al meer dan 30 jaar ervaring in RVS tankbouw. Als tankbouwer maken we RVS tanks op maat. Onder RVS tanks verstaan we onder andere een RVS mengtank, RVS opslagtank, RVS drukvat en fermentatietank. Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding
 • Uniek: röntgenfoto’s van eigen laswerk voor kwaliteitswaarborging
 • Volledige traceerbaarheid van producten
 • Onze lassers beschikken over lascertificaten
 • Specialist in roestvast staal oplossingen
 • Ook voor grote machinebouw en leidingwerk
Bel direct Contact opnemen
Apparatenbouw
Lorch

Lascertificaten en keuringen

Wij beschikken over een grote diversiteit aan ISO en ASME lascertificaten (LMK en LK) voor het onder andere lassen van Hastelloy, RVS304, RVS316 en andere RVS soorten in verschillende diktes en posities.

Daarnaast beschikken we over de mogelijkheid om in samenwerking met de TÜV verschillende keuringen te doen op de gefabriceerde RVS tanks. Zoals: NDO-onderzoek, druktesten, dye penetrant testen en ontwerpbeoordelingen, zoals ISO EN 13445, ASME en/of merkblatter AD2000. Hierdoor is het mogelijk om een grote diversiteit aan PED tanks te voorzien van CE markeringen.

We leveren maatwerk laswerk en kunnen zeer gedetailleerde tot extreem grote oppervlakten en volumes professioneel lassen. Lees hier meer over de diverse bewerkingen en oplossingen die wij kunnen bieden.

Over roestvast staal

Roestvast stalen producten kennen duidelijk vele toepassingen. Afhankelijk van waar u het voor nodig heeft, zijn er ook verschillende soorten RVS die beter zijn dan andere voor bepaalde toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan contact met voedingsmiddelen of juist met chemicaliën.

RVS is alleen voor ons al een ideaal product om mee te werken, aangezien het zich gemakkelijk laat lassen, frezen, vervormen, knippen en construeren. Daarnaast is RVS hittebestendig, slijtvast en over het algemeen zeer onaantastbaar (door bijvoorbeeld zuren). Dat maakt RVS ideaal voor vele branches.

Bel direct Vraag een offerte aan

De voordelen van roestvast staal voor RVS tank

 • Zeer duurzaam door hoge corrosieweerstand;
 • Extreem hittebestendig door de legering van nikkel en chroom;
 • Bijzonder geschikt voor toepassingen en ruimtes met hoge hygiënische eisen aangezien micro-organismen slecht kunnen leven op RVS;
 • RVS behoud op lange termijn waarde (€)
 • RVS serie 300 (met austenitische structuur) is ongevoelig voor grote temperatuurverschillen van zeer heet tot ver beneden het vriespunt;
 • Laat zich makkelijk reinigen en blijft lang intact.

Toepassingen RVS tankbouw: machines en constructies

De RVS tanks die wij maken worden ingezet in verschillende industrieën. Veelal produceren we RVS tankbouw voor de voedingsmiddelenindustrie, farmaceutische industrie en de petrochemische industrie.

Zo maken we regelmatig constructies en machines voor bakkerijen waar roerwerken veel gewenst zijn. Daarnaast bouwen we voor de bierindustrie met regelmaat fermentatietanks en evenementenbier installaties. In wasserijen gebruikt men veelal boilervaten die wij met onze ervaring over de RVS tank perfect kunnen produceren.

Ook produceren we voor de chemische en procesindustrie veel proces- en reactievaten en hebben we veel ervaring in de vervaardiging van RVS watertanks voor de waterbehandelingsindustrie.

Al onze constructies en machinebouw zijn maatwerk. Wilt u een ontwerp aanvragen voor eigen constructies? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt uw aanvraag het beste per e-mail doen.

Mail direct Vraag een offerte aan

Kan HenF een RVS tankbouw op maat maken?

Ja, wij bouwen alle RVS tanks op maat bij HenF. Al onze constructies en machinebouw zijn maatwerk, ook van onze RVS drukvaten. Wij waarborgen onze kwaliteit door na de installatie van iedere RVS tank röntgenfoto’s te maken van het eigen laswerk. Wilt u een ontwerp aanvragen voor een RVS tank of RVS drukvat op maat? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat is Hastelloy?

Hastelloy is een materiaalsoort dat tegen hoge temperaturen (tot 1100 graden Celsius) bestand is. Daarom is Hastelloy uitermate geschikt voor onderdelen van werktuigen en machines die hoge temperaturen moeten kunnen verdragen. Daardoor wordt het materiaal veelal gebruikt in de proces- en chemische industrie. Hastelloy is een stelliet, dit houdt in dat het een op kobalt gebaseerde legering is. De legering bestaat uit nikkel, kobalt, chroom molybdeen, wolfram en ferro (ijzer).

Wat is het verschil in TiG en MiG / MaG RVS lassen?

Het grootste verschil in TiG en MiG / MaG RVS lassen is: werkt het wel of niet met afsmeltende elektroden? De TiG techniek werkt met niet-afsmeltende elektroden, terwijl de MiG / MaG techniek werkt wel met afsmeltende elektroden. Daardoor kunnen wij met TiG RVS lassen hele dunne materialen lassen. De MiG / MaG lastechniek is daardoor juist heel snel met grote oppervlakten lassen.

Voor welke branches produceert HenF een RVS drukvat?

De RVS drukvaten die wij produceren worden voornamelijk ingezet in de voedingsmiddelenindustrie, farmaceutische industrie en de petrochemische industrie. Zo maken wij bijvoorbeeld constructies en machines voor bakkerijen waar roerwerken gewenst zijn. En produceren wij boilervaten voor wasserijen. Voor de chemische en procesindustrie vervaardigen we dan weer veel proces- en reactievaten.

RVS tankbouw: RVS mengtank en druktank

Alle soorten RVS tanks kunnen door ons gebouwd worden. Of u nu op zoek bent naar procestanks, druktanks, opslagtanks, RVS mengtank, een drukvat of tank ontworpen voor transport. Wij leveren kwaliteit op maat en zijn gespecialiseerd in chemie toepassingen van roestvast staal. U kunt vertrouwen op ervaring en maatwerk, van ontwerp en productie tot nazorg. Kortom: we zijn de expert op het gebied van RVS tankbouw in Nederland.

Na de installatie van iedere tank worden röntgenfoto’s van het eigen laswerk gemaakt voor een kwaliteitswaarborging. Wij zijn één van de weinigen in de branche die dit doen.

Grote machinebouw en apparatenbouw

Verder werken wij zeer transparant en geldt er een volledige traceerbaarheid van onze producten. Wij zijn specialist in roestvast staal oplossingen en helpen u graag aan de juiste tanks of drukvaten. Ook voor leidingwerk, apparatenbouw en grote machinebouw kunt u zich tot ons wenden.

Wij kunnen voor al onze diverse apparaten, RVS tankbouw, opslagtanks (van grote liter hoeveelheden), druktanks en meer hoge kwaliteit garanderen. Dankzij trainingen, certificaten en diverse keuringen blijven we bij HenF continu presteren.

Maatwerk RVS mengtank of drukvaten aanvragen

Weet u wat u nodig hebt van ons? Vraag dan per e-mail of telefonisch uw RVS tankbouw of drukvaten bij ons aan. Hoe meer details u geeft, hoe beter wij uw aanvraag zo snel mogelijk kunnen verwerken. Aangezien we maatwerk leveren, nemen we altijd contact met u op en maken we een afspraak om alles goed door te spreken voor het ontwerp.

Heeft u een vraag of bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? U mag ons altijd mailen of bellen voor meer informatie of het maken van een afspraak. We zijn telefonisch bereikbaar op +31 544 356080.

Mail direct Vraag een offerte aan