RVS tankbouw: maatwerk RVS tank

Op zoek naar een specialist in RVS tankbouw of het fabriceren van een RVS tank? Bij H en F Lichtenvoorde fabriceren we maatwerk RVS drukvaten en tanks voor uitenlopende toepassingen (roerwerk, farmaceutische, petrochemische en voedingsmiddelenindustrie) en in verschillende formaten (liter). We vervaardigen deze in verschillende materialen, van RVS304 (1.4301, 1.4304) tot RVS316 (1.4401, 1.4404, 1.4571). Daarnaast produceren we de (opslag)tanks en vaten ook van andere materialen, waaronder duplex, superduplex en Hastelloy.

Het is mogelijk deze tanks te ontwerpen en vervaardigen onder PED 2014/68/EC 2, waarbij we zowel seriematige tanks onder module II A1 als specials in PED CAT3 B1 maken.

Mail direct Vraag een offerte aan

Dé expert in RVS tankbouw en machinebouw

We hebben al meer dan 30 jaar ervaring in RVS tankbouw. Als tankbouwer maken we uw RVS tank op maat. Onder een RVS tank of tanks verstaan we onder andere een RVS mengtank, RVS opslagtank, RVS drukvat, opslagtank en fermentatietank. Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding
 • Uniek: röntgenfoto’s van eigen laswerk voor kwaliteitswaarborging
 • Volledige traceerbaarheid van producten
 • Onze lassers beschikken over alle benodigde lascertificaten
 • Specialist in roestvast staal oplossingen
 • Ook voor grote machines en leidingwerk
Bel direct Contact opnemen
Apparatenbouw
Lorch

Kwaliteit gegarandeerd: lascertificaten en keuringen

Wij beschikken over een groot diversiteit aan ISO en ASME lascertificaten (LMK en LK) voor het onder andere lassen van Hastelloy, RVS304, RVS316 en andere RVS soorten in diverse diktes en posities.

Daarnaast beschikken we over de mogelijkheid om in samenwerking met de TÜV verschillende keuringen te doen op de gefabriceerde RVS tank of tanks. Denk hierbij aan: NDO-onderzoek, druktesten, dye penetrant testen en ontwerp beoordelingen, zoals ISO EN 13445, ASME en/of merkblatter AD2000. Hierdoor is het mogelijk om een grote diversiteit aan PED tanks te voorzien van CE markeringen.

Wij leveren maatwerk laswerk en kunnen zeer gedetailleerde tot extreem grote oppervlakten en volumes professioneel lassen. Lees hier meer over de diverse bewerkingen en oplossingen die wij bieden.

Over roestvast staal

Roestvast stalen producten kennen duidelijk vele toepassingen. Afhankelijk van waar u het voor nodig heeft, zijn er ook uiteenlopende soorten RVS die beter zijn dan andere voor bepaalde toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan contact met voedingsmiddelen of juist met chemicaliën.

RVS is alleen voor ons al een ideaal product om mee te werken, aangezien het zich gemakkelijk laat lassen, frezen, vervormen, knippen en construeren. Daarnaast is RVS hittebestendig, slijtvast en over het algemeen zeer onaantastbaar (door bijvoorbeeld zuren). Dat maakt RVS ideaal voor vele branches.

Bel direct Vraag een offerte aan

Wat zijn de voordelen van een RVS tank?

 • Zeer duurzaam door hoge corrosieweerstand;
 • Extreem hittebestendig door de legering van nikkel en chroom;
 • Bijzonder geschikt voor toepassingen en ruimtes met hoge hygiënische eisen, zoals RVS opslagtanks en andere tanks voor gebruik in industrie, aangezien micro-organismen slecht kunnen leven op RVS;
 • RVS behoud op lange termijn waarde (€)
 • RVS serie 300 (met austenitische structuur) is ongevoelig voor grote temperatuurverschillen van zeer heet tot ver beneden het vriespunt;
 • Laat zich makkelijk reinigen en blijft lang intact.

RVS tankbouw voor uiteenlopende toepassingen

De RVS tanks die wij maken worden ingezet in verschillende industrieën. Veelal produceren we RVS tankbouw voor de voedingsmiddelenindustrie, farmaceutische industrie en de petrochemische industrie.

Zo maken we regelmatig constructies en machines voor bakkerijen waar veel roerwerk wordt gedaan. Daarnaast bouwen we voor de bierindustrie met regelmaat fermentatietanks, evenementenbier installaties en opslagtanks. In wasserijen gebruikt men veelal boilervaten die wij met onze ervaring over de RVS tank perfect kunnen produceren.

Daarnaast produceren we voor de chemische en procesindustrie veel proces- en reactievaten en hebben we veel ervaring in de vervaardiging van RVS watertanks voor de waterbehandelingsindustrie.

Al onze constructies en machinebouw zijn maatwerk. Wilt u een ontwerp aanvragen voor eigen constructies? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt uw aanvraag het beste per e-mail doen.

Mail direct Vraag een offerte aan

Kan HenF een RVS tankbouw op maat maken?

Ja, wij bouwen alle RVS tanks op maat bij HenF. Al onze constructies en machinebouw zijn maatwerk, ook van onze roestvrij staal drukvaten. Wij waarborgen onze kwaliteit door na de installatie van iedere RVS tank röntgenfoto’s te maken van het eigen laswerk. Wilt u een ontwerp aanvragen voor een RVS tank of RVS drukvat op maat? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat is Hastelloy?

Hastelloy is een materiaalsoort dat tegen hoge temperaturen (tot 1100 graden Celsius) bestand is. Daarom is Hastelloy uitermate geschikt voor onderdelen van werktuigen en machines die hoge temperaturen moeten kunnen verdragen. Daardoor wordt het materiaal veelal gebruikt in de proces- en chemische industrie. Hastelloy is een stelliet, dit houdt in dat het een op kobalt gebaseerde legering is. De legering bestaat uit nikkel, kobalt, chroom molybdeen, wolfram en ferro (ijzer).

Wat is het verschil in TiG en MiG / MaG RVS lassen?

Het grootste verschil in RVS lassen MiG, TiG lassen RVS en MaG RVS lassen is het type lasdraad en de lasmethode die wordt gebruikt, waarbij MiG gebruik maakt van een draad die automatisch wordt gevoed, TiG met een niet-smeltende elektrode wordt gelast en MaG met een smeltende draad wordt gelast.

Voor welke branches produceert HenF een RVS drukvat?

De RVS drukvaten die wij produceren worden voornamelijk ingezet in de voedingsmiddelenindustrie, farmaceutische industrie en de petrochemische industrie. Zo maken wij bijvoorbeeld constructies en machines voor bakkerijen waar roerwerken gewenst zijn. En produceren wij boilervaten voor wasserijen. Voor de chemische en procesindustrie vervaardigen we dan weer veel proces- en reactievaten.

Maatwerk RVS tankbouw: RVS mengtank, druktank of opslagtank

Alle soorten RVS tanks kunnen door ons gebouwd worden. Of u nu op zoek bent naar procestanks, druktanks, opslagtanks, RVS mengtank, een drukvat of tank ontworpen voor transport of een ander type RVS tank. Wij leveren kwaliteit op maat en zijn gespecialiseerd in chemie toepassingen van roestvast staal. U kunt vertrouwen op ervaring en maatwerk, van ontwerp en productie tot nazorg. Kortom: we zijn de expert op het gebied van RVS tankbouw in Nederland.

Na de installatie van iedere tank worden röntgenfoto’s van het eigen laswerk gemaakt voor een kwaliteitswaarborging. Wij zijn één van de weinigen in de branche die dit doen.

Ook voor machinebouw en apparatenbouw

Verder werken wij zeer transparant en geldt er volledige traceerbaarheid van onze producten. Wij zijn specialist in roestvast staal oplossingen en helpen u graag aan de juiste tanks of drukvaten. Ook voor leidingwerk, apparatenbouw en grote machinebouw kunt u zich tot ons wenden.

Wij kunnen voor al onze diverse machines, RVS tankbouw, opslagtanks (van grote liter hoeveelheden), druktanks en meer hoge kwaliteit garanderen. Dankzij trainingen, certificaten en diverse keuringen blijven we bij H en F continu presteren.

Maatwerk RVS mengtank of drukvaten aanvragen?

Weet u wat u nodig hebt van ons? Vraag dan per e-mail of telefonisch uw RVS tankbouw of drukvaten bij ons aan. Hoe meer details u geeft, hoe beter wij uw aanvraag zo snel mogelijk kunnen verwerken. Aangezien we uitsluitend maatwerk, topkwaliteit machines leveren, nemen we altijd contact met u op en maken we een afspraak om alles goed door te nemen vóór we aan de slag gaan het ontwerp van uw (opslag)tanks.

Heeft u een vraag of bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? U mag ons altijd mailen of bellen voor meer informatie of het maken van een afspraak. Bel ons op +31 544 356080.

Mail direct Vraag een offerte aan