Procestanks

Procestanks worden ook wel procesvaten en mengvaten genoemd en worden voornamelijk gebruikt in de chemie en waterzuivering. Dit zijn vaten met een chemische reactie die zeer complex zijn omdat vloeistoffen op verschillende manieren behandeld worden. Denk hierbij onder andere aan verdunnen, neutraliseren, emulgeren, flocculeren en vermengen van recepturen. We produceren tanks in diverse afmetingen, zowel horizontaal en verticaal en gebruiken daarbij kwalitatief hoogstaand RVS. Dit varieert van RVS304 (1.4301, 1.4304) tot RVS316 (1.4401, 1.4404, 1.4571).

Mail direct Vraag een offerte aan

Procestanks: zware en langdurige belasting

Procestanks voor bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie worden vaak zwaar en langdurige belast. Bijvoorbeeld met hitte, druk, statische belastingen en dynamische belastingen. Om die reden spelen het juiste ontwerp, materiaalkeuzes en uitvoering een grote rol. We beschikken over uitgebreide kennis in het produceren van RVS producten en streven er voortdurend naar om de kwaliteit hoog te houden.

Tanks

Procesvat op maat

Een optimale procestank draait allemaal om een optimale combinatie tussen factoren zoals het mixen van vloeistoffen en poeders, de druk, koelen/verwarmen en hygiëne. Omdat iedere toepassing anders is, vervaardigen onze engineers procestanks op maat voor verschillende industrieën. Van de bierindustrie tot farmaceutische industrie. Onze engineers denken graag met u mee over de juiste aansluitingen, roerelementen, het juiste afwerkingsniveau en de positionering van de sproeibol.

Complexe RVS oplossingen van begin tot eind

We produceren een breed scala aan RVS tanks en drukvaten voor diverse doeleinden, waaronder warmteterugwinning, waterzuivering en koelsystemen. Onze diensten strekken zich uit tot meerdere sectoren: van de voedingsindustrie en de farmaceutische sector tot de petrochemie. Een overzicht van wat wij aanbieden: