RVS slijpen en RVS polijsten

Het RVS slijpen en RVS polijsten met de hand vraagt om vakmanschap. Het behalen van de juiste finish vraagt naast specifieke kennis en ervaring vooral om goed gereedschap. HenF Lichtenvoorde heeft inmiddels 30 jaar ervaring in het slijpen en polijsten van RVS volgens specificaties van de klant. Producten als bier insteekkranen, oppervlakte Uv-desinfectie systemen of specifieke tanks worden met de juiste finish afgeleverd.

Heeft u RVS producten die u wilt laten slijpen of polijsten? Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag een offerte aan.

Mail direct Vraag een offerte aan

Gespecialiseerd in RVS slijpen en RVS polijsten

Wij beschikken over een eigen machinepark met een slijp- en polijstafdeling. Dit stelt ons in staat om verschillende soorten producten uit het roestvast staal te slijpen en te polijsten. Denk aan tanks, drukvaten, bier insteekkranen, frames, diverse onderdelen en toepassingen.

 • Eigen slijp- en polijstafdeling voor korte doorlooptijden
 • RVS hoogglans polijsten van onderdelen
 • Lasnaden en bewerkingssporen van RVS slijpen op Ra waarde
 • RVS slijpen op korrel
 • Slijpen van RVS tanks
 • Polijsten van RVS bier insteekkranen

RVS slijpen op ruwheidswaarde

Het slijpen op de ruwheids (Ra) waarde van producten is voor de specialisten van HenF Lichtenvoorde zeer gebruikelijk. Wanneer er producten in de voedingsmiddelen industrie worden ingezet, waar bijvoorbeeld alle lasnaden uit een voedingsmiddelen of fermentatie tank moeten worden teruggeslepen naar Ra<0,8 (2B finish), dan leveren we dat inclusief rapportage af. Dit wordt gemeten middels professionele apparatuur op meerdere cruciale meetpunten, zodat altijd en overal het product aan de klanteisen voldoet.

XX6C8391bw

RVS polijsten van onderdelen

Samen met de grote brouwerijen in Nederland hebben we verschillende bier insteekkranen ontwikkeld. De hygiënische opbouw en het gepolijste oppervlak zorgen voor een lange houdbaarheidsdatum van het bier in biertanks.

In de farmaceutische industrie wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige finishes. Bij het produceren van roestvast staal producten, zoals farmaceutische Uv-desinfectie behuizingen, hebben we de mogelijkheid om in huis alle bewerkingen te doen voor de gewenste oppervlakte finish.

Bel direct Vraag een offerte aan

RVS slijpen van tanks, frames en onderdelen

K320 geslepen onderdelen is een veelgebruikte finish. Wanneer er echter bewerkingen worden gedaan, zoals kanten of lassen, dan wordt deze finish verstoord. Wij slijpen lasnaden weg en zorgen voor een geslepen uiterlijk van de lasnaad.

Bij kritische producten doen we geregeld additionele kwaliteitscontroles na het wegslijpen van een zichtbare las. We houden regelmatig een penetrant onderzoek of een dye check voor verschillende producten, om lekdichtheid te kunnen garanderen. Indien gewenst met rapportage van een Notified Body.

KP4F9593bw

Meer bewerkingen met RVS

Wij kunnen verschillende bewerkingen verzorgen als het gaat om RVS. We hebben een lijst opgesteld met alle bewerkingen die wij kunnen uitvoeren:

Meer weten? Neem contact op

Een product van RVS laten slijpen of polijsten? U kunt dan terecht bij HenF Lichtenvoorde. Vraag een offerte aan via het formulier op de website. Of vraag eerst meer informatie aan door contact met ons op te nemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 0544 356 080. U kunt ons ook een e-mail sturen.

Mail direct Vraag een offerte aan
img-rvs-slijpen-2

Kun je RVS slijpen?

Ja, je kunt RVS slijpen. Een groot voordeel van RVS is dat hoe gladder de finish is, hoe minder vuil zich eraan kan hechten. Dit maakt RVS een materiaal dat eenvoudig te reinigen en schoon te houden is. Een optimaal resultaat vraagt wel om vakmanschap en goed gereedschap.

Hoe werkt RVS slijpen?

Bij het slijpen van RVS zijn er doorgaans 3 stappen die je moet doorlopen. In het geval hoogglans RVS het resultaat is dat je wilt behalen dan gelden de volgende stappen:

  • Stap 1. Schuren: Het schuren van het RVS valt onder het voorwerk. Bij het schuren geldt dat hoe fijner je schuurt, hoe minder je het RVS hoeft te polijsten. Dit zorgt tevens voor een beter resultaat
  • Stap 2. Voorslijpen: Het slijpen gebeurt met een schijf in combinatie met een polijstpasta. Is je RVS al erg glad geschuurd? Zoals we net uitlegden hoef je het RVS minder te polijsten
  • Stap 3. Glanspolijsten: De laatste stap is glanspolijsten. Dit doe je opnieuw met een andere soort schijf in combinatie met een polijstpasta.

 

Hoe krijg je krassen op RVS weg?

Lichte krassen op RVS kun je gemakkelijk wegpoetsen met een RVS polish en een microvezeldoek. Is de kras dieper? Dan kun je dit het beste overlaten aan een vakman die er veel kennis over heeft en dit machinaal kan doen. Let er wel op dat het belangrijk is om te kijken naar de structuur van het RVS. Het kan lastig zijn om krassen te verwijderen in RVS dat in een richting is geslepen.

Waarmee wordt RVS gepolijst?

Het polijsten van RVS wordt gedaan met verschillende slijpbanden en polijstschijven, dit vaak in combinatie met polijstpasta. Enkele voorbeelden hiervan zijn katoenschijven, korrelschuurbanden of je gebruikelijke schuurpapier. Het is met name belangrijk dat het polijsten machinaal en door een vakman wordt gedaan.