RVS Slijpen en Polijsten

Het slijpen en polijsten van RVS met de hand vraagt om vakmanschap. Het behalen van de juiste finish vraagt naast specifieke kennis en ervaring ook vooral om goed gereedschap. HenF Lichtenvoorde heeft inmiddels 30 jaar ervaring in het slijpen en polijsten van RVS volgens specificaties van de klant. Producten als bier insteekkranen, oppervlakte UV-desinfectie systemen of specifieke tanks worden met de juiste finish afgeleverd.

RVS slijpen op ruwheidswaarde

Het slijpen op de ruwheids (Ra) waarde van producten is voor HenF Lichtenvoorde zeer gebruikelijk. Wanneer er producten in de voedingsmiddelen industrie worden ingezet, waar bijvoorbeeld alle lasnaden uit een voedingsmiddelen of fermentatie tank moeten worden teruggeslepen naar Ra<0,8 (2B finish), dan leveren we dat inclusief rapportage af. Dit wordt gemeten middels professionele apparatuur op meerdere cruciale meetpunten zodat altijd en overal het product aan de klanteisen voldoet.

  • Eigen slijp- en polijstafdeling voor korte doorlooptijden
  • RVS hoogglans polijsten van onderdelen
  • Lasnaden en bewerkingssporen van RVS slijpen op Ra waarde
  • RVS slijpen op korrel
  • Slijpen van RVS tanks
  • Polijsten van RVS bier insteekkranen

RVS polijsten van onderdelen

Samen met de grote brouwerijen in Nederland heeft HenF verschillende bier insteekkranen ontwikkeld. De hygiënische opbouw en het gepolijste oppervlak zorgen voor een lange houdbaarheidsdatum van het bier in biertanks.

In de farmaceutische industrie wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige finishes. Bij het produceren van RVS producten, zoals farmaceutische UV desinfectie behuizingen, hebben we de mogelijkheid om in huis alle bewerkingen te doen voor de gewenste oppervlakte finish.

RVS slijpen van tanks, frames en onderdelen

K320 geslepen onderdelen is een veelgebruikte finish. Wanneer er echter bewerkingen worden gedaan zoals kanten of lassen dan wordt deze finish verstoord. Wij slijpen lasnaden weg en zorgen voor een geslepen uiterlijk van de lasnaad. Bij kritische producten doen we geregeld additionele kwaliteitscontroles na het wegslijpen van een zichtbare las. We houden regelmatig een penetrant onderzoek of een dye check voor verschillende producten, om lekdichtheid te kunnen garanderen. Indien gewenst met rapportage van een Notified Body.

Offerte aanvragen