Warmtepompen

Een warmtepomp is een zeer efficiënte manier om energie te verplaatsen. Van een plek waar deze aanwezig en vaak overbodig is naar een plek waar deze energie gewenst is. Een warmtepomp haalt energie uit bodem, lucht of oppervlaktewater om dit vervolgens af te geven aan bijvoorbeeld een boiler, verwarmingssysteem, of ander medium.

Warmtepompen op maat

HenF Lichtenvoorde fabriceert en ontwikkelt specifieke warmtepompen voor o.a. de  agrarische sector, openbare zwembadmarkt zoals douchewater warmteterugwinning, maar ook voor specifieke klanttoepassingen. Om deze apparatuur te mogen ontwikkelen en bouwen moet er aan vele richtlijnen worden voldaan. Bij installaties en/of samenstellingen met een druk >0,5 Bar moet er al snel aan de PED worden voldaan. In de Richtlijn Drukapparatuur, PED, zijn de voorschriften vastgelegd met betrekking tot het ontwerp, fabricage en keuring van drukapparatuur die binnen de EU op de markt worden gebracht. Afhankelijk van de categorisering van de installatie kan de installatie door onszelf worden gekeurd of door een NOBO (notified body). HenF Lichtenvoorde heeft de kennis en ervaring in huis om zelf warmtepompen te ontwikkelen. Daarnaast werken we samen met TÜV voor onze drukvaten en tanks en met SGS Intron voor de koeltechnische samenstellingen.

Bij HenF Lichtenvoorde hebben we de gewenste expertise in huis:

  • Ontwerp van warmtepompen
  • (Seriematige)fabricage van warmtepompen in eigen beheer
  • Gecertificeerd voor koeltechnische werkzaamheden
  • STEK gecertificeerd
  • Ontwerp, fabricage en keuring volgens PED
  • Installatie en inregeling op locatie

STEK certificering

Om aan koeltechnische installaties koeltechnische werkzaamheden te mogen voldoen moet zowel de koeltechnische monteur als het bedrijf hiervoor gecertificeerd zijn. Bij HenF Lichtenvoorde beschikken we hier over de juiste certificaten. We zijn STEK gecertificeerd en mogen met koudemiddelen werken. Daardoor zijn we in staat om flexibel en klantgericht oplossingen te bieden die we volledig in eigen huis kunnen samenstellen. De kennis en kunde en de mogelijkheden in onze eigen RVS werkplaats zorgen ervoor dat we robuuste en klantgerichte installaties kunnen fabriceren.

Wij denken graag met u mee voor oplossingen op maat.

Enkele voorbeelden welke we ontwikkelt hebben samen met de klant of geheel in eigen beheer:

  • Volledig RVS warmtepomp 10-60KW voor warmteterugwinning uit waswater
  • Warmtepomp voor terugwinning uit douche water in openbare zwembaden
  • Warmtepompboiler voor tapwater in de woningbouw
Direct mailen offerte aanvragen