Bier tanks

Bier tanks nodig? Bier is een product dat geheel natuurlijk is en bestaat uit onder andere water, graan, hop en gist. Het brouwen van bier lijkt in eerste instantie simpel, maar vraagt om veel vakmanschap. HenF Lichtenvoorde vervaardigt en levert op maat gemaakte bier tanks, fermentatietanks en bier installaties voor evenementen. We vervaardigen de tanks in verschillende formaten en maken hierbij gebruik van hoogwaardig RVS. Van RVS304 (1.4301, 1.4304) tot RVS316 (1.4401, 1.4404, 1.4571). De tanks die we vervaardigen worden geheel aangepast naar uw brouwerij.

Mail direct Vraag een offerte aan

Bier tanks van RVS

Iedere moderne brouwerij maakt gebruik van het meest moderne materiaal. Bier tanks worden veelal gemaakt van RVS, omdat roestvrij staal interessante eigenschappen biedt voor het brouwproces van het bier. Zo is het materiaal makkelijk afwasbaar en is er sprake van een hoge afwerkingsgraad, is men in staat om optimale hygiëne te garanderen. Wij vervaardigen fermentatietanks en evenementen bierinstallaties.

Fermentatietanks

Vergisting is cruciaal voor het brouwen van bier. Wij vervaardigen dubbelwandige tanks die geschikt zijn voor fermentatie onder druk. Dit varieert van tanks met een capaciteit van 500 – 2500l. De dubbelwandige bier tanks beschikken over een maximale ontwerpdruk van 3.0Bar en worden voorzien van een warmtewisselaar waar de externe koeling op aangesloten kan worden. Ieder bier tanks is standaard zeer rijk uitgerust, onder andere met een mangat aan de bovenzijde, overdruk ventiel, manometer, monstername en sproeibol met leiding voor reiniging.

Tanks

Evenementenbierinstallaties

We vervaardigen niet alleen bier tanks voor in de brouwerij, maar ook voor op evenementen. Zo vervaardigen we voor grootschalige buitenevenementen een mobiele bierkoeltank die nooit gereinigd hoeft te worden en waar geen bier in achter blijft. Dankzij deze mobiele biertap is het mogelijk om ook in het veld een biertap te realiseren. Doordat er sprake is van meervoudige aanvoerleidingen inclusief interne koeltechniek is tussentijds koelen geheel overbodig.

RVS installaties van begin tot eind

Wij vervaardigen allerlei soorten RVS tanks en drukvaten voor verschillende toepassingen, zoals voor onder andere warmteterugwinning, waterbehandeling en koeltechniek. Dit doen wij voor verschillende markten. Van de voedingsmiddelenindustrie en farmaceutische industrie tot de petrochemische industrie. Wij vervaardigen en leveren:

Wat zijn bier tanks?

Bier tanks zijn drukvaten of tanks die worden gebruikt in de brouwindustrie om bier te bewaren, fermenteren en conditioneren.

Wat zijn de belangrijkste soorten bier tanks?

De belangrijkste soorten bier tanks zijn lagertanks voor het bewaren van bier, fermentatietanks voor de gisting, en brite tanks voor de laatste conditioning en carbonatatie.

Waar kan ik op maat gemaakte bier tanks verkrijgen?

Voor op maat gemaakte bier tanks kunt u contact opnemen met H en F Lichtenvoorde, een gerenommeerd bedrijf gespecialiseerd in roestvrijstalen apparatuur voor de brouwindustrie.

Hoe kan ik contact opnemen met H en F Lichtenvoorde voor bier tanks?

Neem contact op met H en F Lichtenvoorde via de website, www.henflichtenvoorde.nl, of bel naar +31-123-456789 voor vragen over op maat gemaakte bier tanks en andere gerelateerde diensten.