Skidbouw

Op zoek naar een specialist in skidbouw? HenF Lichtenvoorde ontwerpt RVS skids precies zoals u ze wilt hebben. Denk bijvoorbeeld aan skids met filtratie, CIP (Cleaning in Place), afzonderlijke tanks of als een complete procesinstallatie. De skids assembleren we na het ontwerp in onze eigen werkplaats. Nadat ze nauwkeurig zijn getest, bouwen we ze vervolgens weer op in uw productieruimte. Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Vraag een offerte aan of neem contact op voor meer informatie.

Direct mailen Offerte aanvragen

Wat valt onder skidbouw?

Skidbouw omvat de constructie van RVS skids, ook wel onderdeel van procesinstallaties, die vooraf worden gebouwd en na zorgvuldige tests op locatie worden geïnstalleerd. Deze skids kunnen bestaan uit componenten zoals leidingen, apparatuur, maar ook instrumentatie die nodig zijn voor de industriële processen van een bedrijf. Skids zijn makkelijk aanpasbaar aan specifieke behoeften en zijn geschikt in fabrieksruimtes met beperkte of complexe ruimtes, bijvoorbeeld in de olie- en gasindustrie, chemische industrie, maar ook energieopwekking.

Zo bestaan er ook verschillende soorten skids die elk hun eigen toepassing vinden in een productie- of fabriekshal. Water skids zijn bijvoorbeeld belangrijk voor de afvoer en verwerking van water. Gaat het om de farmaceutische industrie? Dan kan het dat de installatie bouwstoffen of water voor medicijnen filtert of meet. Een filter- en meetsysteem zijn namelijk cruciaal bij de productie en verwerking van bepaalde stoffen.

De onderdelen van een skid

Over het algemeen kunt u bij een skid uitgaan van twee hoofdonderdelen: de installatie zelf en het frame. De installatie bestaat uit de verschillende componenten die nodig zijn voor het specifieke proces waarvoor de skid wordt ontworpen en geïntegreerd. De componenten omvatten onder andere RVS tanks, pompen, drukvaten en leidingen die we met elkaar verbinden door het staal te lassen, volledig volgens uw gevraagde specificaties. Wist u dat het installeren van deze componenten op een frame – inclusief de regel- en meetcomponenten – meer praktisch is dan losse assemblage?

Het frame is het dragend gedeelte en biedt de installatie structurele ondersteuning. Dit frame wordt doorgaans vervaardigd uit stevig materiaal zoals staal. Om eventueel onderhoud aan de modules toegankelijk te houden, dient het frame niet te ingewikkeld te zijn. Verder is het ook van belang dat het frame modulair is. Wilt u bijvoorbeeld bevestigingspunten voor transport toevoegen of het frame uitrusten met beveiligingsvoorzieningen? Dan wordt hier de nodige aandacht aan besteed tijdens de skidbouw.

Wat zijn de voordelen van skidbouw?

Skidbouw is zeer interessant voor bedrijven die hun operationele processen willen optimaliseren. Er zitten namelijk diverse voordelen verbonden aan skidbouw:

  • Maatwerk en kwalitatieve procesinstallatie: de skid is naar wens ontworpen, wordt getest en wordt als geassembleerde unit geleverd
  • Eenvoudig onderhoud: bij onderhoud of reparaties gebeurt dit met veel eenvoud
  • Continuïteit van productieproces: dankzij de snelle opbouw ligt uw productieproces niet of nauwelijks stil
  • Modulair en verplaatsbaar: gaat u herinrichten of verbouwen? Het modulaire karakter van de skid vergemakkelijkt dit
  • Minder vloerruimte in gebruik: doordat de installatie op een frame is geïnstalleerd, is de skid compact en neemt het weinig ruimte in beslag

Skidbouw door HenF Lichtenvoorde laten uitvoeren

Al meer dan 30 jaar produceren wij diverse maatwerk onderdelen, halffabricaten en installaties van RVS volgens een transparante werkwijze. De industrieën waarin wij voornamelijk opereren, zijn de petrochemische-, voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. Onze expertise in het ontwerpen en fabriceren van skids zorgt voor optimale procesintegratie. Daarnaast bieden wij volledige ondersteuning van het ontwerp tot de eindmontage, inclusief alle noodzakelijke tests en kwaliteitscontroles.

Vraag direct een offerte aan

Bent u op zoek naar een flexibele procesinstallatie? Schakel HenF Lichtenvoorde in voor skidbouw. Als specialist in RVS oplossingen ontwerpen en assembleren wij installaties geheel op maat. Heeft u interesse in onze service? Vraag direct een offerte aan of neem contact op voor meer informatie.

Direct mailen Offerte aanvragen