RVS lasersnijden

RVS lasersnijden is een precieze techniek waarmee vormen en contouren gemakkelijk uit RVS plaatwerk kunnen worden gesneden. Met onze Trumpf CO2-laser kunnen we een breed scala aan vormen uit verschillende soorten plaatwerk snijden, met grote nauwkeurigheid. We garanderen uiterste precisie bij het snijden van vormen uit RVS materiaal. Het gebruik van stikstof bij deze snijtechniek zorgt voor een nette snede en voorkomt de vorming van een oxidehuid.

Welke materialen kunnen we nog meer voor u lasersnijden? Naast een RVS plaat snijden we ook aluminium plaatwerk met een laser. We snijden al het plaatwerk op maat in ons machinepark, en garanderen daarbij de hoogste kwaliteit.

Mail direct Vraag een offerte aan

Wat is lasersnijden RVS?

RVS lasersnijden is een moderne techniek om RVS platen op een nauwkeurige en efficiënte manier te snijden, zonder dat er fysiek contact is met het materiaal. Dit gebeurt met behulp van een krachtige laserstraal die het RVS smelt en verdampt, waardoor er een nette en precieze snede ontstaat. Deze methode minimaliseert de kans op vervorming, verkleuring of beschadiging van het RVS. Lasersnijden van RVS wordt veel gebruikt in diverse industrieën, zoals de bouw, automotive en voedingsmiddelenindustrie, vanwege de hoge precisie, snelheid en kwaliteit van de snedes. Het maakt het mogelijk om complexe vormen en patronen te snijden en wordt vaak toegepast bij het maken van RVS plaatwerk, RVS onderdelen en RVS decoratieve elementen.

Bel direct Contact opnemen
Apparatenbouw

Welke materialen kun je lasersnijden?

U bent bij onze experts aan het juiste adres voor RVS-maatwerk. De RVS platen die wij lasersnijden bevinden zich in een range van 0,5mm tot 15mm dikte. Hierbij bestaat de keuze uit alle soorten RVS, waaronder RVS304 en RVS316. Maar ook soorten zoals 904L (1.4539) zijn mogelijk. De maximale plaatafmeting die wij kunnen snijden is 4000mm x 2000mm. Naast het lasersnijden van RVS en aluminium kunnen wij aanvullende bewerkingen verzorgen zoalsslijpen/polijsten, knippen, walsen,zetwerk,knippen/kanten en lassen.

Lorch

Snel en effectief een RVS plaat snijden

Onze gecertificeerde lassers voeren het RVS lasersnijden snel, effectief en nauwkeurig uit. Naast een RVS plaat snijden, kunnen we ook een RVS buis voor u laseren en graveren. We beschikken over een veelzijdig en modern machinepark, inclusief al het benodigde materiaal en de apparatuur om uw opdrachten tot in perfectie uit te kunnen voeren.

Wat kost RVS lasersnijden?

De prijs van RVS lasersnijden wordt beïnvloed door verschillende factoren, zoals de keuze van het materiaal, de complexiteit van het ontwerp en de gewenste precisie. De kosten van lasersnijden worden doorgaans berekend op basis van de snijtijd per minuut. Deze tarieven kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals het type materiaal en de dikte ervan. Daarnaast kunnen er extra kosten zijn, zoals opstartkosten voor het instellen van de machine en eventuele nabewerkingen. Het is verstandig om vooraf een offerte aan te vragen om een precieze schatting te krijgen van de kosten voor uw specifieke project.

Mail direct Vraag een offerte aan

Deskundig advies over RVS lasersnijden

Door onze geavanceerde technieken bespaart u tijd en geld. Bovendien maakt de bewerking in eigen huis ons slagvaardiger dan de concurrentie, en profiteert u van een verkorte levertijd. Daarnaast wordt uw RVS plaat of buis onder handen genomen door ervaren vakmensen die over meerdere certificaten beschikken. Onze professionele lassers luisteren ook altijd naar uw wensen en geven indien gewenst deskundig advies over RVS lasersnijden. Kortom: u bent gegarandeerd van de hoogste kwaliteit en u wordt altijd snel en professioneel geholpen door de specialisten van HenF.

Professioneel RVS lasersnijden

 • Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding
 • RVS snijden op maat met een laser
 • Uniek: röntgenfoto’s van eigen laswerk voor kwaliteitswaarborging
 • Volledige traceerbaarheid van producten
 • Onze lassers beschikken over lascertificaten
 • Specialist in roestvast staal oplossingen
 • Lassen van RVS tanks en drukvaten
 • RVS tankbouw vervaardigt in verschillende materialen, zoals Hastelloy
 • Veelzijdig en modern machinepark

Aanleveren van tekeningen en bestanden

Om u snel te kunnen voorzien van een offerte, kunt u digitaal 2D-tekeningen aanleveren. Deze 2D-tekeningen kunnen worden aangeleverd in formaten als DXF, DWG, GEO, STEP en pdf. Heeft u nog geen ontwerp of tekening? Geen zorgen! Wij helpen u graag bij het ontwerpen van een tekening die voldoet aan al uw wensen. Met behulp van onze software kan al snel een reële prijs voor het RVS lasersnijden worden bepaald.

Professioneel RVS lasersnijden? Neem direct contact met ons op

Heeft u een vraag of bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? U bereikt ons door gebruik te maken van het contactformulier. Ook is het mogelijk om te bellen naar +31 544 356080 of een e-mail te sturen naar info@henf.nl.

Bel direct Vraag een offerte aan

Welke materialen kunnen we ook lasersnijden naast RVS lasersnijden?

Naast lasersnijden RVS kunnen we ook aluminium snijden met een laser. Wij snijden alles op maat in ons machinepark, en garanderen daarbij de hoogste kwaliteit.

Welke diktes RVS kunnen wij lasersnijden?

De meeste RVS platen die wij snijden zijn tussen de 0,5mm tot 15mm dikte. Dit kunnen alle soorten RVS zijn, bijvoorbeeld RVS304 en RVS316. Maar ook soorten als 904L (1.4539) zijn mogelijk. De maximale plaatafmeting die wij kunnen snijden is 4000mm x 2000mm. RVS snijden kan dus in verschillende diktes en soorten worden gedaan.

Wat zijn de voordelen van RVS laten lasersnijden?
 • Geen oxidehuidvorming
 • Nauwkeurig snijwerk door ervaren mensen
 • Hoge vormvrijheid
 • maximaal gebruik van het plaatwerk (efficiënt)
 • Al jouw plaatwerk op maat
 • Hoge snijsnelheden
 • Graveren is mogelijk
Ik wil RVS lasersnijden, hoe lever ik de bestanden aan?

Om je snel te kunnen helpen met een offerte, kun je digitaal 2D-tekeningen aanleveren. Deze 2D-tekeningen mogen worden aangeleverd in formaten als DXF, DWG, GEO, STEP en pdf. Heeft u nog geen ontwerp of tekening? Geen zorgen! HenF helpt graag bij het ontwerpen van een tekening die voldoet aan alle wensen. Met behulp van onze software kan al snel een nette prijs voor het lasersnijden RVS worden bepaald.