Koeltechniek

Met onze hoge servicegraad in koeltechniek houden we temperaturen laag

Koeltechniek is vanouds een specialisme van HenF Lichtenvoorde. We produceren klantspecifieke oplossingen, bouwen mobiele airco’s en produceren systemen voor douchewater terugwinning. Professionele koeltechnieken passen we toe bij opslagtanks en machine- en apparatenbouw. Installeren doen we voornamelijk op de locaties waar de installatie zijn opgesteld. Ter plekke passen we de installaties aan uw eisen aan. Ook het onderhoud van grote bierinstallaties en winkelkoelvitrines is bij HenF Lichtenvoorde in vertrouwde handen.

Kennis van milieu en regelgeving bij koelen en recyclen

STEK certificering

Om aan koeltechnische installaties koeltechnische werkzaamheden te mogen voldoen moet zowel de koeltechnische monteur als het bedrijf hiervoor gecertificeerd zijn. Bij HenF Lichtenvoorde beschikken we hier over de juiste certificaten. We zijn STEK gecertificeerd en mogen met koudemiddelen werken. Daardoor zijn we in staat om flexibel en klantgericht oplossingen te bieden die we volledig in eigen huis kunnen samenstellen. De kennis en kunde en de mogelijkheden in onze eigen RVS werkplaats zorgen ervoor dat we robuuste en klantgerichte installaties kunnen fabriceren.

Wij denken graag met u mee voor oplossingen op maat.

BeerCaddy mobiele bierkoeltanks

Bierkoeltank

Voor grootschalige buitenevenementen ontwikkelde HenF Lichtenvoorde een mobiele bierkoeltank. Het bier zit hierbij in een grote plastic zak in de tank (inliner) waardoor er nooit bier achterblijft in de tank. Dat is niet alleen hygiënisch maar ook kostenbesparend: de tank hoeft in principe niet gereinigd te worden. De BeerCaddy perst het bier met luchtdruk uit de zak zodat er niets achter blijft. Dat is bijzonder economisch omdat het bier tot de laatste druppel wordt genuttigd.

Biertaplocatie in het veld

Met de BeerCaddy 5L verplaatst u in één keer 500 liter gekoeld bier naar een tapinstallatie “in het veld”. Het aansluiten van de BeerCaddy gaat snel en simpel door de gebruiksvriendelijke koppelingen. Meervoudige aanvoerleidingen met een interne koeltechniek (Pythontechniek) maakt tussentijds koelen overbodig.

Continue 4 graden bij buitentemperatuur van 35 graden

De temperatuur in de tank is instelbaar vanaf 1°C. Bij een buitentemperatuur van 35°C kan het bier continu op 4°C worden gehouden. Met onze hoge servicegraad in koeltechniek houden we temperaturen laag. De tank van de BeerCaddy is voorzien van twee royale kijkglazen. Die geven een blik in het inwendige, waar een peilschaal aangeeft hoeveel bier nog beschikbaar is. Het bier wordt in tankauto’s op de gewenste locatie aangevoerd – bierkeldersysteem – of direct bij de brouwerij gekoeld opgehaald. Koppelstukken voor de vulopening van de biertank zijn per brouwerij en merk leverbaar.

Eenvoudig verplaatsen gemakkelijk verrijdbaar

De BeerCaddy is eenvoudig te verplaatsen met een heftruck, gemakkelijk verrijdbaar d.m.v. 4 grote kunststof wielen en tot drie hoog stapelbaar. Het stevige stalen frame voorkomt beschadigingen. Het geheel is extreem stabiel en bijzonder geschikt voor gebruik onder moeilijke omstandigheden. De BeerCaddy is ook leverbaar met een 1000 liter tank (type 10L) en met een speciale elektriciteitgenerator. De tank is in RVS gecoat of in een kleur naar keuze.