RVS knippen en kanten

Ons CNC-machinepark stelt ons in staat om de meest voorkomende 4 meter RVS platen te knippen en te kanten. Met de 4 meter schaar van SAFAN en onze 4 meter kantbank van AMADA, hebben we de machines in huis om zowel groot als klein plaatwerk te kunnen bewerken. Daarnaast beschikken wij over een 4 x 2 meter Trumpf lasersnijder. Hierdoor kan divers plaatwerk tot gewenste vormen worden gesneden.

  • Knippen over lengte van maximaal 4 meter tot 8 mm dikte
  • Kanten over lengte van maximaal 4 meter tot 10 mm dikte

 

Werking knippen en kanten

Bij het kanten wordt er gebruik gemaakt van een ‘bovenmes’ dat plaatmateriaal in een V-vormig ‘ondermes’ drukt (zetten). Hierdoor buigt de plaat in een gewenste vorm welke wordt bepaald door het type boven- en ondermes. Er kunnen veel verschillende hoeken en complexe producten worden geproduceerd. We hebben de meeste matrijzen op de plank liggen en kunnen daardoor de meeste kantbewerkingen voor u realiseren. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om samen met de klant speciale gereedschappen te ontwikkelen, om zo specifieke producten te kunnen maken.

Bij het knippen wordt er ook gebruik gemaakt van een 'bovenmes' en een 'ondermes'. Het 'bovenmes' beweegt ten opzichte van het 'ondermes' dat vaststaat. Door de druk van de snijmessen op elkaar, worden de twee plaatdelen van elkaar gescheiden. Voor kleine series producten is knippen een snelle en voordelige oplossing.

 

Toepassingen

HenF verzorgt de productie van constructiewerk, framebouw of specifieke onderdelen met haar uitgebreide machinepark. Doordat we de CNC-machines in eigen huis hebben, kunnen we nauwkeurig knippen en kanten en worden snelle doorlooptijden gerealiseerd.

Direct mailen
Offerte aanvragen
Kanten